Vad är en slutkurs på?

slutkursen är förknippade med slutet av börsdagen, såsom vid slutet av handelsdagen eller veckan. Ibland kallas för ett nära, kommer slutkursen bli det slutliga priset för den sista transaktionen utförs av en investerare på en viss säkerhet i slutet av handelsdagen. Syftet med investeraren är att använda olika strategier för att positionera ordning på ett sådant sätt att bästa möjliga pris uppnås.

Det finns olika skolbildningar om vad som utgör en bra slutkurs. För vissa investerare, innebär nyckeln till att köpa vid rätt tidpunkt på rätt sätt förutsäga den punkt där beståndet hållas på lägsta pris per enhet, men inom kort kommer att börja öka i värde. Enligt detta tillvägagångssätt, kommer investeraren att försöka köpa ett antal aktier under börsdagen som äger rum strax före väntas öka i värde. I teorin kommer detta att bidra till att maximera den totala avkastningen som investeraren inser att transaktionen, förutsatt att aktien säljs också precis som det toppar. En något annorlunda metod innebär att förvärva aktier till ett bra slutkurs, även om de inte förväntas börja uppskatta i värde på kort sikt. Förhoppningen är att beståndet kommer att nå ett lågt pris och stannar där under en viss tid. I detta scenario är strategin att förvärva aktier när värdet är på den lägsta punkten och håller på att beståndet tills de förändringar på marknaden och investeringar börjar återhämta sig från den dåliga.

Som med alla investeringsstrategier, satsa på ett bra slutkurs i hopp om att göra en vinst vid en senare tidpunkt innebär en viss risk. Kan dock exakta prognoser gällande prestanda av lagret bidrar till att hålla riskerna till ett minimum, liksom lättare att precisera den bästa tiden att köpa det alternativ till bästa slutkurs.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.