Vad är en skatt schema?

En skatteskala kan hänvisa till flera olika saker. Det kan först och främst på skalor som offentliggjorts av Internal Revenue Service (IRS), som kan hjälpa dig att avgöra din totala skattebeloppet. Detta är användbart om du tjänar över $ 100. 000 US dollar (USD) per år. De hjälper dig att avgöra skattebeloppet genom att hjälpa dig att förstå hur stor andel av din inkomst betalas baserat på din beskattningsbara inkomst. Detta står i motsats till en skatt bord, som används av de flesta människor att göra avdrag för $ 100,000 USD, där du kan titta på din beskattningsbara inkomst och härleda exakt skatt betalas baserat på det belopp du gör.

Oftare är dock den skatteskala många andra formulär som du kan lämna i samband med din årliga registreringen av skatter. Det finns många mallar som du kan behöva fil beroende på dina omständigheter. I USA till exempel, en person som är egenföretagare måste lämna en skatteskala som kallas lista C som hjälper avgör din vinst eller förlust om du driver ett företag, och ett schema Sverige, som gör att du kan räkna ut de pengar du får skyldiga i Social Security skatter. Det finns sedan platser på standarden 1040 inkomstskatten form, vilket gör att du kan sätta in resultatet av en skatt schema, och kan höja eller sänka det totala beloppet av skatt du betalar årligen. är ett antal exempel skatteskala som lämnats in av personer som specificerar sina skatter, och som särskilt skall svara för plötsliga ökningar i inkomst (som genom kapitalvinst eller vinster på investeringar) eller kraftig minskning av inkomsten. Om du förlorar eller tjänar mycket pengar på dina investeringar i ett enda år, kan du skicka lista D till rapporten "realisationsvinster och-förluster. " Alternativt, när du tar emot stora mängder av ränteinkomster eller utdelning utbetalningar, kan du behöva fil Schema B rapportera detta.

Människor som vill specificera alla avdrag tenderar att fylla i och lämna in skattedeklarationer lista A, som ger dig en möjlighet att ta andra än standard avdrag som erbjuds av IRS. Detta är sannolikt en av de vanligaste in skatteskalor och kan bidra till att minska de pengar du tjänar som betraktas som skattepliktig inkomst. För många, dock fylla i en komplicerad skatt schema är inte kul, och det tar betydligt längre tid att slutföra ytterligare sidor än det gör att bara använda standard avdrag. En av de svårigheter om du måste fil mer än en skatt schema är att det inte alltid lätt att avgöra i vilken ordning varje schema lämnas in. Du kanske måste hoppa fram och tillbaka mellan olika former innan du kan helt fylla i alla former. Du bör också vara säker på om du fyller dina egna skatter för att få alla instruktioner om du behöver fylla i skatteskalor. Dessa hjälper enormt eftersom riktningen på varje lista är inte alltid tydliga.

De flesta 1040 relaterade skatteskalor inte komma med standarden 1040 instruktioner. Lyckligtvis kan du ladda ner både instruktioner och formulär på IRS webbplats om du behöver fylla i ett antal mallar. Detta är särskilt användbart om du inte har tillgång till en närliggande IRS kontor, eller om du har väntat till sista minuten att lämna din skatt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.