Vad är en rörlig kostnad?

Rörliga kostnader är kostnader som kan förändras från en instans till nästa, baserat på flera olika faktorer. Nästan alla hushåll och företag ha någon typ av skuldförbindelser som innebär en rörlig kostnad. Till skillnad från en fast kostnad, kan en rörlig kostnad bli mycket svårare att budgeten, och ibland kan överskrida gränserna för den budget när den rörliga kostnaden är relaterat till en oväntad kostnad. Ett av de enklaste sätten att förstå en variabel kostnad genom att tillämpa principen att hushållet Utilities. Varje månad faktureringsperiod kommer att spegla olika skuldbeloppet. Variansen i månadsavgiften är direkt relaterad till hur mycket tjänsten utnyttjas av hushållet under faktureringsperioden. Exempelvis makten räkningen kan vara relativt låg en månad på grund av det faktum att hemmet krävs lite i vägen för värme eller kyla. Inbegrep dock nästa period flera dagar, som var extremt kallt. Hushållet krävs mer el för att hålla en behaglig temperatur inne i hemmet. Som en följd av ökad konsumtion, avspeglade avgiften på nästa makten räkningen blir högre.

Samma kombination av omständigheter som sker inom näringslivet och. När någon faktor som kräver större utlägg av resurser för att upprätthålla produktionen, är resultatet en variation från den vanliga kostnad. En rörlig kostnad kan uppstå när en tillverkare erfaren driftstopp med en maskin i produktionen, och måste köra maskinen ett par extra dagar att producera vanliga antalet varor. Detta kan leda till ytterligare kostnader såsom övertid och mer nytta förbrukning för extra dagar att anläggningen går att kompensera för stilleståndstiden. Resultatet är att en rörlig kostnad för produktionen period uppstår.

är en variabel kostnad i verksamheten förknippas ofta med oväntade kostnader för arbetskraft, den överkonsumtion av standard-och vanligt resurser, och oväntade faktorer såsom utrustning uppdelning. Många företag försöker att delvis kompensera för att täcka en rörlig kostnad genom att bygga in extra resurser i budgeten. Förstå att även de mest effektiva av verksamheten kommer att ådra sig en viss grad av rörliga kostnader göra sitta möjligt att absorbera de extra kostnader utan att spåra ur den finansiella stabiliteten i företaget.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.