Vad är en marknad Order?

En marknad för är en order att köpa eller sälja en aktie till gällande marknadspris. En mäklare kommer in en order som en marknad för när detta begärs av hans eller hennes klient. När en marknad beställning, är det nästan garanterat att ordern kommer att genomföras. Men i sista hand beror det på om det finns en villig köpare eller säljare. En marknad så är oftast billigare än en limiterad order . En limiterad order är en order att köpa ett värdepapper till ett pris som inte är större än vad som angetts av ägaren. Detta ger kunden kontroll över priset på handeln. En buy limitorder bara kan utföras av mäklaren. Den måste också uppfylla eller hamna under gränsen priset. En nackdel med en marknad för är att det pris som betalas när ordern utförs. Priset kanske inte alltid vara samma som den som presenteras i realtid offert tjänst. Detta händer ofta när marknaden förändras mycket snabbt. En beställning "på marknaden, i synnerhet då det handlar om ett stort antal aktier, ger en större chans att få olika priser för olika delar av hela beställningen. Det finns ett antal olika marknader där beställningar kan placeras, till exempel aktiemarknaden, obligationsmarknaden, och råvaror marknaden. En marknad för är en instruktion från en kund till en mäklare. Det finns alltid hundratals mäklare "på golvet" på börsen som vill köpa och sälja. Därför måste en mäklare att kunna bearbeta marknaden order snabbt och effektivt.

Bruksanvisningen för en marknad för kan vara enkla eller komplicerade. Mäklaren skall utföra den omedelbart. Med villig säljare och köpare, alltså en marknad för ibland kan fyllas i några minuter. En marknad så är den enklaste typen av för att en mäklare för att slutföra. Det är viktigt att notera att när en marknad beställning, dock kunden inte har någon kontroll över priset på transaktionen. Förmedlaren har till uppgift att finna den bästa tillgängliga pris vid den tidpunkten.

kan en marknad för placeras var som helst i världen. Mäklaren är dock den enda person som måste ligga på golvet för att slutföra transaktionen. Därför en investerare som vill investera, köpa eller sälja aktier måste ringa sin mäklare och ge mäklaren tar hand om resten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.