Vad är en börsmäklare?

Letar du efter en börsmäklare? Förbered dig på att vara lite förvirrad. Finns full service aktiemäklare och rabatt mäklare aktier, vilket motsvarar en myriad av mäklarhus. Finns utförande endast rådgivande och diskretionär hantera aktiemäklare. Du kan interagera med din aktiemäklare på nätet eller på telefon, och du kan antingen ta med din egen plan på bordet eller ha fullt förtroende för mäklarens kompetens.

Även om termen "mäklare" kan göra en del investerare lite obekväm i dessa Stark ekonomiska tider, ordet egentligen betyder "en som fungerar som en agent för en annan. "I fråga om en börsmäklare, kan detta göras på olika nivåer. En" execution only "arrangemang lägger det största ansvaret på klienten, som kallar mäklaren och bara innehåller anvisningar om vad du ska köpa eller sälja. Rådgivande arbetar fortfarande lämnar beslutet med kunden, men aktiemäklare kan erbjuda information erbjuda bakgrund och förslag. slutligen, med en "individuell" relation är aktiemäklare fått fria tyglar att använda sitt eget omdöme.

aktiemarknaden är, i sin kärna, en chansning. Vad aktiemäklare gör är att satsa dina pengar att priset på en viss del av beståndet kommer att öka mer än vad du betalar för det-om inte genast, åtminstone på lång sikt. En mäklare kan också råda dig att sälja ett visst bestånd som verkar ha nått sin kulmen, eller är ryktet till vara på gränsen till en nedgång. med full service mäklare kan behandla andra finansiella företag, såsom livräntor och obligationer, samt lager. I andra änden av skalan finns den rabatten mäklare, vars relation är vanligtvis genomförs genom execution only. Kretsen av kunskap som krävs för att vara en effektiv aktiemäklare är enorm. Inte bara måste mäklaren vara umgås med de regler och påhitt av marknaden, men han eller hon måste också kunna bearbeta information om olika företag med ett öga mot huruvida detta bestånd är sannolikt att gå upp eller ner.

För att nå den positionen av makt, en blivande mäklare måste passera två omfattande undersökningar. Nästan alla av dem dem arbeta för mäklarhusen, och de betalas på olika sätt. Del arbete på uppdrag av kunden, visst arbete på fast lön, och en del kombinerar båda.

Vilken typ av mäklare att välja beror på flera faktorer. Om du är en person som fått spela marknaden och relishes spänningen i den Gamble, en rabatt mäklare kan vara vägen att gå. Om ni vill öka dina ägg pension bo lite utan att ta många risker, skulle du antagligen att lämna över mer ansvar till din mäklare. Naturligtvis kommer de mer ingående och tjänster en mäklare erbjuder, desto högre pris eller provision.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.