Vad är en bokningsavgift?

En bokningsavgift gäller gemensamt praxis att ta ut extra pengar när du bokar en semester, köpa biljetter till en konsert eller show, eller ens köpa en flygbiljett. Inte alla hotell ut en bokningsavgift, i synnerhet om du bokar online, men många kryssningsfartyg göra, och många resebyråer, däribland många online sådana, kan lägga till en bokningsavgift när du köper biljetter, paket semester eller reservera hotellrum. De flesta biljetter byråer avgift bokningsavgifter för att få biljetter till evenemang, skådespel och konserter, som vanligtvis kan endast undvikas genom att köpa biljetter vid dörren för en sådan händelse. Men du vanligtvis inte kan få samma dag eller läs om en händelse är populärt, så att folk är villiga att betala extra avgifter.

Några bokningsavgifter är inte särskilt dyrt. Du kan tillbringa $ 10-20 US dollar (USD) att betala en bokningsavgift på en flygning. Andra företag avgift bokningsavgifter som utgör en andel av den totala kostnaden. Men de senaste åren har människor i Storbritannien varit chockad att finna att dessa avgifter för att köpa biljetter till en föreställning kan vara så hög som 25% av den totala kostnaden, och många har efterlyst ökad öppenhet om sådana avgifter. Dessutom online resebyråer som annonserar lägre priser om du bokar med dem får inte vara så bra handlar om en extra avgift debiteras. Ofta är det billigare att boka direkt med hotellet, om de inte tar ut dessa avgifter.

De flesta företag kommer att berätta förväg om de tar ut en bokningsavgift, och det bör erkännas att många företag vill resa och biljettsystem organ göra huvuddelen av sina pengar genom dessa avgifter. Det finns frågor om huruvida priset mejsling inträffar och om dessa avgifter är för höga. Flera affärstidningar och nyhetsinslag tyder dessa avgifter är på uppgång. Å andra sidan är det svårt att missunna en resebyrå för att ta ut en liten bokningsavgift om de har tillbringat flera timmar hjälpa dig arrangera en semester.

Men när en biljett för en show kostar ca $ 100 USD, och det tar tre eller fyra minuter att köpa en, tar ut en $ 25 USD bokningsavgift förefaller tämligen hög. Likaså att debiteras boka flyg eller hotellrum via flygbolaget eller hotellkedjan du ska använda är svårt att motivera. Du redan betalar på hotellet eller flygbolaget att använda deras tjänster, och många hävdar att köpa en biljett eller reservera ett rum ska inte kostar extra pengar. Några företag som JetBlue ® kommer bara ut en bokningsavgift om du pratar med någon i telefon för att boka din resa. Om du beställer från Internet finns det inte någon extra kostnad. Om du vill spara lite pengar när du reser eller köpa biljetter, söka byråer eller företag som erbjuder låga eller inga avgifter bokning, och jämföra kostnader mellan byråer att föreslå de ska spara både pengar och kostnaderna för att ringa upp hotell och göra dina egna bokningar. Du kan också spara pengar för resekostnader om du har medlemskap i reseföretag som ® AAA (American Automobile Association), trots att dessa företag tar inte betalt för medlemskap. Dessutom bör du vara säker på att fråga om eventuella avgifter i förskott. Om ett företag inte kommer att ge dig fullständig information om vad de tar betalt, hitta ett annat företag som kommer, och som erbjuder antingen låg bokningsavgifter eller avstår från dessa avgifter.

Vid köp konsertbiljetter, du är ganska fast med alla avgifter ett biljettsystem organ vill ta ut. Ofta biljetter organ har ensamrätt att sälja biljetter till vissa evenemang. Vanligtvis dina enda alternativ är att betala extra avgifter, avstår från händelsen, eller hoppas du kan vinna biljetter från en tävling på en lokal TV-eller radioprogram så att du kan delta i evenemanget gratis.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.