Vad är en Utdelning Rate?

En utdelning räntan är den sammanlagda utdelningen väntat på årsbasis per aktie för stamaktier eller preferensaktier. Den kurs kan vara mycket viktig både för investerare som är beroende av utdelningen som en investeringsstrategi och de som funderar på att köpa aktier i ett bolag eller portfölj. Utdelningen skattesatsen bestäms genom att multiplicera de kvartalsvisa utdelningen sats med fyra och sedan lägga till några extra utdelning som kan förväntas.

För att ge ett exempel, anta att Widget, Inc. , har en utdelning förklaring kvart av $ 1 US-dollar (USD). Det kan projiceras över fyra kvartal till en årlig utdelning på $ 4 USD. Det kan också vara en ytterligare en engångskostnad utdelning för försäljning av tillgångar i ,25 $ USD per aktie. Det skulle motsvara en årlig utdelning andelen $ 4,25 USD per aktie.

Utdelningen varierar, på många sätt beroende av styrelsen för ett aktiebolag, som är de som förklarar kvartalsvisa utdelningar. Det är när dessa beslut, styrelsen är inte bara påverkar deras företag, men portföljen av många investerare. Banker använder ofta utdelningen kurs som marknadsföringsverktyg när man vill främja sin portfölj erbjudanden till allmänheten. Det bör påpekas att en utdelning vanligtvis är bara en projektion. De flesta banker notering utdelning priser för investeringar alternativ såsom portföljerna kommer att notera att det är en beräknad ränta komma att ändras. Medan prognoser tenderar att vara mycket exakt inom ett par procentenheter, kan det göra stor skillnad i vissa situationer.

Utdelningen kurs kan vara en justerbar ränta till preferensaktier. Detta är vanligtvis inom en viss publicerade antal siffror och nära förknippade med räntor under den tidsperiod som vederlag. Detta är dock inte den vanligaste formen av utdelning bland preferensaktier.

Den andra, mer vanliga, alternativ för preferensaktier är en fast avgift för utdelning . Denna typ av utdelningen betalas på grundval av aktiens nominella värde, vilket är tillståndet aktiens värde, och är ofta noteras i procent av det värdet. På så sätt kan den faktiska betalningen förändring, baserat på aktiens värde.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.