Vad är en Stock Ticker?

En aktiekursportleten är ett sätt för aktiekurserna förmedlas i realtid till investerare. Vid ett tillfälle var en aktiekursportleten en maskin som används för telegraf-teknik för att överföra denna information på papper eller "läsradsläge, men med tillkomsten av TV och datorer, är dagens aktiekursportleten en simulerad ticker display.

Thomas Edison var helt möjligen mest inflytelserika uppfinnare aktiekursportleten teknik, men uppfinningen hade sin början 1867 med SS Law's Gold Indicator. Gold indikatorn användes av Gold Exchange på Wall Street. Maskinen visas det aktuella priset på guld på två sidor: en inför gatan för kunderna att se, och det andra inför handlare inuti.

Kort efter Law uppfinning kom Edward A. Calahan's lager skrivare. Denna maskin var den första beståndet telegraf tryckpressen den tryckta aktiekurserna på ett band. Det tickande ljudet av maskinen förtjänat det namnet aktiekursportleten , och den fastnade. under det kommande seklet, Thomas Edison och andra snillrika uppfinnare utvecklat teknik som revolutionerat sättet investerare övervakade sina lager. Sista mekaniska ticker infördes 1960, men ersattes så småningom av moderna börskurslistor som drivs av datorer och har elektroniska displayer. Nu, förutom den kontinuerliga ström av tv-nyhetskanalen aktieinformation, kan börskurslistor anpassas till din dator, handdator eller mobiltelefon. De viktigaste beståndsdelarna i aktiekursportleten innehålla följande: kortnamnet, som är symbolen för materiel, volym, eller hur många aktier som har bedrivit den dagen, och det pris som aktien är handel. Nästa summan som anges är hur mycket priset har förändrats sedan förra handlas och följs av en upp-eller nedpilen betecknar huruvida det handlas upp eller ner. Det sista är det belopp med vilket pris som ändrats sedan den förra nära.

Färger är en annan komponent i många aktiesymboler. Allmänhet, grönt används när beståndet är handel högre äntligen nära och rött om det är lägre. Blå eller vit används om aktiekursen är oförändrad. Naturligtvis beror på att miljontals transaktioner på tusentals bestånd som omsätts dagligen, kan en aktiekursportleten omöjligen hänga med. På grund av detta är endast utvalda branscher och lager visas på en börsinformation.

Framväxten av modern teknik har ersatt den bokstavliga benet arbete som en gång var så avgörande för aktiemarknaden, samtidigt som investerare världen över den information de behöver för att göra välgrundade trader.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.