Vad är en POD-konto?

POD konton är ett enkelt sätt att ge snabb och enkel tillgång till dina bankkonton vid din död. Även känd som utbetalas vid dödsfall, konton eller Totten truster är tjänsten gratis och finns på ett antal banker, fackföreningar kredit och sparande och institutioner lån. Att sätta upp en POD-konto är ett sätt att säkerställa medel som behövs för att ta hand om omedelbara kostnader kan nås utan att vänta på testamenten vara probated och tillgångar som skall släppas.

Inrätta en utbetalas vid dödsfall konto innebär att utse en mottagare. Förfarandet innebär att begära att en POD konto inrättas med din lokala bankinstitut. I de flesta fall finns det ingen kostnaderna förknippade med detta förfarande. Allt som krävs är att du fyller i ett formulär, i de bankkonton som du vill ha bunden till POD konto, lämna ut namn och kontaktuppgifter för mottagaren, och lägga till din signatur till formuläret. I händelse av dödsfall, kommer mottagaren ha full tillgång till några besparingar och konton kontroll som anges på blanketten. En POD konto är annorlunda helt enkelt öppna ett gemensamt konto. Med ett gemensamt konto, har andra individuella tillstånd att ta ut pengar medan den primära kontoinnehavaren fortfarande lever. Däremot kommer POD kontokonfigurationen att bara mottagaren tillgång till de medel när död primära kontoinnehavaren är etablerad som tillfredsställer den finansiella institutionen.

Tillsammans med kontroll och redovisning sparande, villkoren i POD avtal kan också ge tillgång till bankcertifikat och andra värdepapper som är förknippade med de konton som inrättats med banken och i namn av den primära kontoinnehavaren . Politik på värdepapper kommer att variera något från en jurisdiktion till en annan. Bank personal kan ge information om vilka begränsningar som eventuellt är på plats när det gäller att täcka befintliga konton med en POD konto.

Medan en POD-konto är en bra lösning för vissa situationer är denna typ av arrangemang inte idealisk för alla. Det finns möjlighet till en försening som ger tillgång till de tillgångar som ingår i POD konto, särskilt om det finns skattefrågor pågår. Detta gäller särskilt om den lokala behörigheten medför egendom skatter. Skatter allmänhet måste betalas ut av befintliga tillgångar först. När detta är klart kommer mottagaren ha tillgång till eventuella kvarvarande tillgångar som ingår i POD konto arrangemanget.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.