Vad är en Infordringsbar lån?

kallas ofta ett samtal lån eller en efterfrågan på lån, inlösen av lånet är helt enkelt en finansiell transaktion där långivaren behåller rätten att kräva återbetalning av det fulla värdet av lånet. Långivaren krav omfattar vanligen restskuld, plus eventuell ränta. När långivaren väljer att utöva sin rätt att efterfrågan på inlösbara lån, har låntagaren oftast en kort tid på sig för att följa efterfrågan.

Infordringsbar lånen har ett par viktiga fördelar. En av de mer attraktiva funktioner är att ringa lån tenderar att emitteras till en ränta som är lägre än den ränta RTE som normalt tillämpas i standard banklån. Medan skillnaden är oftast inte mer än en procentenhet, kan detta leda till en betydande besparingar för låntagaren. Samtidigt går bär inlösbara lån en ränta som är högre än federal funds priserna eller räntorna på statsskuldväxlar anteckningar.

För det andra kan låntagaren betala en inlösbara lån som helst, oftast utan någon form av straffavgifter för förtida payoff. Kombinationen av dessa två faktorer kan göra inlösbara lån till ett attraktivt alternativ när en investerare behöver en källa till kortsiktig kassaflöde. I detta scenario räknar låntagaren skall kunna betala sin skuld i god tid före förfallodagen listas på inlösbara lån, liksom tidigare långivaren väljer att kalla lånet betalas.

Det finns två punkter att tänka på med en inlösbara lån. Lån av denna typ göra en ränta som beräknas dagligen. I själva verket är inlösen lån räntan noteras dagligen på nätet och i tidningar, och används av många investerare och mäklare som ett penningmarknadsinstrument indikator. För det andra är investeraren får använda värdepapper i sin besittning som säkerhet för ett lån inlösbara. Under den period som inlösbara lånet i själva verket kan de värdepapper inte säljas eller bytas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.