Vad är en Feeder fonden?

En feeder fond utför de flesta eller alla sina investeringar genom befälhavaren fond. Matarfonder vanligen används i hedgefondsprodukterna. Det är en allmänt använd metod för att överföra investerarnas medel från ett konto till ett annat. Dessa medel hjälper rutten tillgångar från flera investerare till en central fond. Både utländska och inhemska investerare kan använda matarfonder att investera i samma hedgefonden. När det bildades, medel samla in befälhavaren fonden. Även om denna process kan tyckas vara komplicerade, är det en av de mest bekväma och skatte-effektiva metoder finns för många investerare. Som ett exempel kan en amerikansk investerare investera i en feeder fond i USA. Samtidigt kan ett storbritannien investerare investera i offshore-feeder fond. Båda dessa fonder skulle kunna dela på samma master fond. I de flesta situationer är befälhavaren fonden, som ibland kallas en central fond som ligger offshore. I detta arrangemang är befälhavaren fondförvaltaren ansvarar för investeringar och förvalta alla fonder i de underliggande investeringarna.

Inrätta en matare fond är inte svårt. Investment Manager från offshore bolaget kommer att ställa in master fond, som sedan kan ta emot pengar från matarfonder. Hedgefondförvaltarna ställa till dem. I USA är de ofta inrättas som ett kommanditbolag.

Fördelarna med att använda en feeder fond-master fondstruktur kan beroende på situationen. En av de största fördelarna är att denna struktur möjliggör en mer effektiv metod för att investera. Med denna struktur, landsspecifika föreskrifter kan följas, samtidigt gör tillgång höja en enkel process. Om denna process inte var på plats, skulle den metod för att flytta pengar från investerare i hedgefonder vara ganska komplicerat, särskilt när flera nationella investerare är närvarande.

För USA beskattningsbara investerare, ägare till en passiv Utländska investeringsbolag eller PFIC, kan vara mycket dyrt. Offshore matarfonder är vanligtvis en PFIC, men befälhavaren fonden inte. Detta gör att transaktionen skall organiseras så att hans fond är märkt ett partnerskap under skattekrav i USA. Detta bidrar till att skydda investerare från PFIC mataren kostnader.

matarfonder är vanligt med hedgefonder och liknande stilar investeringar. De kan vara förvirrande för en ny investerare. I vissa situationer kan de bli besvärlig om full information inte förekommer. Det är alltid en bra idé att prata med en investering professionell innan du investerar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.