Vad är en Cash Market?

kontanter marknaden är en inköpsstrategi där köparen gör en omedelbar betalning som är lika med det aktuella marknadspriset på råvaror och andra typer av värdepapper. Efter mottagandet av betalning, avstår säljaren alla anspråk på egendom och skänker ägande på köparen. På ett sätt kan alla typer av detaljhandel transaktion, exempelvis inköp av dagligvaror betraktas som en kontant marknad, eftersom varorna tas emot av köparen på rendera en kontant betalning för produkterna. En av de egenskaper som sätter penningtransport bortsett från en termins-marknaden är omedelbar tillfredsställelse och överföring av ägande. Terminsmarknaden innebära en längre period för att transaktionen skall anses fullständig. Med kontant marknad förutsätter investeraren direkt ägande och är fri att göra med varan eller säkerhet som han eller hon önskar. Även om båda metoder som kan hjälpa en investerare få avkastning på en investering, kan kontant marknadsinriktning erbjuda en fart och spänning som kommer att locka investerare som föredrar att ständigt vara på språng med investeringsportföljen.

En av de gemensamma benämningar för en kontant marknad är "spotmarknad. "Spotmarknader få sitt namn av att affärer påbörjas och genomförs på plats, snarare än att kräva en längre tid att lösa. Cash marknader tenderar att vara något snabbt tempo eftersom handläggningstiden på en transaktion är så kort . Många investerare kan köpa en vara på penningtransport i morse, se en ökning av värdet av denna eftermiddag, och sälja före stängning och gör en betydande vinst.

Många fysiska råvaror köps och säljs i denna typ av marknad. Metaller är ett exempel på en råvara som ofta säljs i en kontant marknad. Säd såsom majs eller vete är också råvaror handlas i denna typ av marknad. Även kött som fläsk bukar ofta säljs på en kontant marknad. Dessutom kan vissa värdepapper samt vissa underliggande aktier och obligationer även säljas i en kontant marknad


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.