Vad är en Balloon lån?

En ballong lån är en typ av kortfristiga lån. Ballongen lån jämförs ofta med fast ränta inteckning, eftersom den delar vissa av dess funktioner. Till exempel erbjuder en ballong lån låntagaren en nivå betalning belopp under lånets löptid. Däremot skillnad fast ränta, ballong inteckningar inte amortera under den ursprungliga termen. Istället kan denna typ av lån har en av många mognad typer. När de flesta låntagarna ta hypotekslån, få de lån som kommer att vara fullt återbetalas under en viss tid. Denna tid kallas lånet sikt. Ballong lån har fastställts lånevillkor, precis som andra typer av bolån. Men de månatliga betalningar låntagaren gör inte tillräckligt för att återbetala lånet. Som sådan låntagaren hamnar på grund av ett engångsbelopp, som består av de återstående princip i slutet av lånet sikt.

Ofta inteckning låntagarna ta lån som varar i 10, 15, 20 eller till och med 30 år. När låntagaren gör sin sista månatlig avbetalning betalning, han eller hon vanligtvis rensas av hypoteksskulder. Ballong lån som ofta sträcker sig i ungefär fem till sju år, även om begreppet längd varierar, och återstoden av hypotekslån är planerad till slutet av terminen, skulden är inte rensas med en sista avbetalning betalning. I inteckningen världen är slut som lånet kallas mognad. En del människor läser ballongen lånet som ett dåligt val, eftersom låntagaren måste vara disciplinerad nog att planera för en stor summa betalas på förfallodagen.

Medan nackdelen med att få fram en stor summa pengar på slutet av en ganska kort lån sikt är uppenbar, det finns fördelar att säkra en ballong lån. En stor fördel är att ballong lån ofta gör låga räntor, vilket gör att låntagaren att hålla sig mer kontanter under lånets löptid. Låntagaren kan använda de pengar som hon anser lämpligt, kanske till och investera det i hopp om att tjäna mer än vad som krävs för att återbetala lånet.

En ballong lån är inte alltid för evigt. Ofta är dessa lån är låntagaren en villkorad rätt att refinansiera till ett nytt lån. Detta kan spara en del låntagare som förutspår att ha svårt att komma med ett engångsbelopp. Dock får sådana låntagare får betala mer än längden på omfinansieras lånet. Detta beror på en mängd olika faktorer, inklusive räntan på både lån och eventuella påföljder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.