Vad är dolda tillgångar?

Dolda tillgångar är finansiella tillgångar såsom aktier, obligationer, eller bankkonton som inte är korrekt lämnas i normala bokföring situationer. Generellt är dolda tillgångar som ett sätt att ge ägaren med någon form av ekonomisk säkerhet som inte är helt uppenbart för dem som har tillgång till andra tillgångar av ägaren. Gång av de vanligaste orsakerna till skapandet av dolda tillgångar är ett försök att ena eller båda parterna i en skilsmässa åtgärder för att tratt pengar och andra resurser till dolda konton effektivt hålla dessa tillgångar från att betraktas när paret innehav är indelade i skilsmässa avveckling.

Ifrågasätta dolda tillgångar kan ibland vara mycket svårt. Personer med kompetens inom följande små men betydelsefulla ledtrådar kan ofta spåra tillgångar som har återfunnits i offshore konton eller andra platser. Detta kan vara särskilt viktigt i situationer där ett äktenskap eller någon typ av kompanjonskap är att upplösas, eftersom båda parter faktiskt kan ha en fordran på dessa tillgångar. Det finns flera sätt att gå lokalisera och hämta dolda tillgångar. En grundläggande strategi är att söka efter ledtrådar som finns på gamla skattedeklarationer. Om egendom finns i dokumentationen, men verkar ha helt enkelt försvunnit, det finns en god chans om dessa tillgångar har varit funneled i något slags konto som inte är dokumenterat i löpande bokföring. I USA är det möjligt att begära kopior av äldre skattedeklarationer, i utbyte mot en avgift. Tänk på att det kan ta upp till sextio dagar för de kopior som tas emot, som får eller inte får tillräckligt med tid för att hitta dolda tillgångar och vidta åtgärder för att få dem avslöjade. En annan metod för att hitta dolda tillgångar innefattar poring genom gamla årsredovisningar. Genom att titta på detaljer som finns på ett sparkonto uttalande, ett kontoutdrag, eller till och med uttalanden som detalj investeringsverksamhet, kan det vara möjligt att identifiera fall där överföringar som ser misstänkta gjordes. Genom att undersöka arten av dessa överföringar är det möjligt att avgöra om tillgångarna återfinns på annan plats i tillgängliga finansiella poster, eller om tillgångarna överförs till ett dolt konto.

Skärpt uppmärksamhet på ATM-aktivitet har dokumenterad på kontroll kontoutdrag är ett annat tänkbart sätt att identifiera dolda tillgångar. Om det finns en plötsligt ökad aktivitet eller verksamhet som förefaller något motsägelsefullt, finns det en chans att kontanta medel tillbaka och placeras i ett dolt konto. I vissa fall kan den indragna medlen användas delvis för att använda sig av någon hjälpa dölja tillgångar såsom smycken, konstverk, eller andra investeringar.

En sista resurs som kan vara till hjälp för att identifiera förekomsten av dolda tillgångar är en kreditupplysning. Inlägg om rapporten kan tyda på förekomsten av krediter eller andra finansiella konton som inte har visat att den make eller affärspartner. Beroende på arten av dessa konton, kan de innehålla dolda tillgångar som bör fördelas mellan båda parter som en del av äktenskapet eller kompanjonskap upplösning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.