Vad är aktiefonder?

Aktiefonder är en typ av fond som placerar pengarna i olika typer av lager. Investerare köpa andelar i fonder med andra människor. Fonden förvaltas av en professionell fondförvaltare och ett team av professionella. De har resurser till forskning företag och spåra prestanda för att avgöra vilka bestånd som ska köpa. Fondförvaltare som sköter aktiefonder också bestämma hur mycket av varje bestånd fonden skulle hålla.

Tillsammans med olika materiel bör aktiefonder har en viss summa pengar hållits tillbaka i kassareserverna. Presumtiva investerare bör ta en titt på den årliga rapport som offentliggörs att ta reda på vilka företag som fondförvaltaren har valt att investera i och hur mycket av aktiefonder tillgångar placeras i varje. Du kommer också att vilja ta reda på var företagen är belägna. Exempelvis vissa aktiefonder köpa aktier från små till medelstora företag bara, medan andra fokuserar på en viss typ av lager. Du kanske vill köpa andelar i aktiefonder som endast behandlar storaföretag eller fokusera din uppmärksamhet på en viss bransch. Vissa aktiefonder enbart handlar med energi eller ädla metaller bestånd. Andra är inriktade på vissa geografiska platser och köpa aktier i amerikanska, kanadensiska eller utländska företag bara.

Presumtiva investerare i aktiefonder måste förstå att deras investeringar kommer att stiga och falla på de förändringar på marknaden. Investeringen är inte garanterad. Medan fondförvaltarna generellt är mycket välutbildad och erfaren, det finns inget sätt att förutsäga hur aktiemarknaden kommer att bete sig framöver. Om man tittar på hur aktiefonder har presterat i det förflutna är inte ett bra sätt att förutsäga hur de kommer att fungera i framtiden. Många tittar på siffrorna från tidigare år och använda dem för att fatta beslut om var att lägga sina pengar. Detta kan inte vara det bästa valet, och investera i aktiefonder uteslutande gör finnas en viss risk.

som Den goda nyheten för investerare är beredda att investera för långa sträckor med en erfaren ömsesidigt fondförvaltare är att över tid har aktiemarknaden överglänste andra typer av investment vehicles. Om du har mage för det och tålamod att vänta ut den oundvikliga marknaden nedgångar som kommer att hända, att investera dina pengar i fonder kvalitet eget kapital kan vara ett klokt finansiellt beslut.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.