Vad är Test Marketing?

Test marknadsföring är en teknik som används vid produktutveckling för att avgöra hur människor reagerar på en produkt. Det kan användas på många olika utvecklingsfaser att se om inte allmänheten kommer att köpa produkten, hur produkten kan behöva justeras för att göra den tilltalande för allmänheten, och hur allmänheten interagera med produkten. Hjälp av information från prov marknadsföring, kan produktutvecklare förädla produkter för att göra dem mer kommersiellt gångbart innan de inleder ett omfattande projekt starta. En av de enklaste formerna av test marknadsföring online test marknadsföring, där en tillverkare framställer en undersökning för att avgöra om delar av allmänheten även vill ha en produkt. Undersökningen kan också ge värdefull information om hur mycket människor är beredda att betala för en produkt, oavsett om folk skulle resa för att få det, vilka sorts funktioner de skulle leta efter, och så vidare. Denna form av test marknadsföring kan också göras via post och telefon enkäter skickas till ett målområde av befolkningen. När en produkt som är under utveckling, kan företagen inleda testet marknadsföring som innebär att få konkreta exempel på allmänheten. De utsätta produkten för ett markerat område för allmänheten att se hur de reagerar. Exempelvis kan en biltillverkare sätta prototyper till ett fåtal storstäder ses som trendsättare att se hur människor reagerar och att ge människor en chans att interagera med bilen. Eller, en tillverkare av chips kan skicka ut en ny smak till en utvald grupp av stormarknader, be livsmedelshandeln att lägga ut den på hyllan som en vanlig produkt och följa konsumenternas svar.

Företagen använder test marknadsföring för att samla information om offentlig svar på sina produkter. Denna information kan användas för att helt omarbeta eller en produkt, eller lägga till funktioner. Resultatet av testet marknadsföring meddelar också annonskampanj, se till att annonserna presenteras på ett sätt som representerar produkten, träffar målgruppen och gör människor intresserade av att köpa produkten. Marknadsföring tester är kritiska, och företag som inte uppfyller dem kan stöta på problem när de startar en stor reklamkampanj och produkt introduktion.

Företagare som är intresserade av att sälja något helt nytt är ofta uppmuntras att delta i test försäljning innan de ger upp sin dag arbete eller besparingar. Test marknadsföring ger dem möjlighet att utforska idén om att införa produkten till marknaden. Det kan visa sig att allmänheten inte svarar, vilket betyder att investeringar i själva produktutveckling oklokt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.