Vad är Stock Options?

I sin enklaste form, optioner är ett kontrakt mellan två parter som löper ut vid en överenskommen tidpunkt i framtiden. Kontraktet köparen köper rätten men inte skyldigheten, att köpa (en "inbjudan" alternativet) eller sälja (en "put" option) en tillgång ( "underliggande") till ett bestämt pris, på eller före den överenskomna på dagen. Kontraktet säljaren accepterar skyldighet att ta andra sidan av transaktionen. De tidigaste kända alternativ handel är från 7th århundradet f. Kr. Thales från Miletos spekulerats att årets olivskörden skulle vara särskilt riklig och satte en insättning på varje olivpress i sin region i Grekland. Skörden var enorm efterfrågan på olivolja pressar skjutit i höjden, och Thales sålde sina rättigheter, eller alternativ till de pressar på en hög vinst. Den moderna historia optioner handel börjar med 1973 inrättandet av Chicago Board Options Exchange (CBOE) och utvecklingen av Black-Scholes optionsvärderingsmodell.

Aktieoptioner definieras av flera viktiga egenskaper. Slutdagen fastställs när möjligheten avtalet blir ogiltigt. Den underliggande är tillgången på vilket optionsprogram är baserad. Lösenpriset, eller Lösenpriset är det pris till vilket den underliggande tillgången kommer att köpas eller säljas bör optionsinnehavaren väljer att utnyttja sin rätt att köpa eller sälja. Europeisk stil optioner är endast utnyttjas på slutdagen, amerikansk stil optioner kan utnyttjas när som helst före utgångsdatum. En ATM, eller at-the-money alternativet är en där lösenpris är ungefär densamma som den nuvarande underliggande priset. En OTM, eller out-of-the-money alternativet är en där det underliggande priset är tillräckligt långt borta från teckningskursen att det saknas incitament för innehavaren att utöva kontraktet. Omvänt en ITM, eller in-the-money alternativet är en där innehavaren kan utnyttja optionen lönsamt. Det enklaste aktieoptioner handel strategi är att köpa en OTM samtalet (eller PUT) alternativ om man förvänta sig en dramatisk ökning (eller minskning) av priset på den underliggande. Sprider involvera köpa en option och sälja en annan, de ofta används för att sänka den ursprungliga kostnaden för position på bekostnad av lägre högsta möjliga vinst. Exempel på spread är vertikaler, backspreads, tjur och sprider bära, sprider ratio, fjärilar och kondorer.

Aktieoptioner låta spekulanter att satsa på marknaden rörelse utan att behöva välja en uppåt-eller nedåt. Till exempel att köpa både en uttagsautomat sätta och en uttagsautomat samtal skulle ge innehavaren exponering för en dramatisk röra sig i endera riktningen. På grund av detta är optioner handlare sägs ofta vara handel volatiliteten snarare än pris.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.