Vad är Penny Stocks?

Aktier, eller aktier, är en typ av säkerhet som betecknar ägande i ett bolag. Innehavaren av en aktie äger en fordran till en andel av bolagets vinst och tillgångar. Penny lager är lager som normalt handeln för under $ 1, ofta enligt ett öre. Den viktigaste skillnaden mellan öre och andra bestånd som är öre bestånden inte genomgå samma nivå på tillsynen. Till exempel i USA, har öre aktiebolag inte släppa reviderade finansiella poster. Som en allmän regel, aktieägarna har nästan inga kontrollerbara uppgifter om det inre arbetet i dessa företag. Detta gör det mycket enklare för företagens insiders att handla mot aktieägarnas intressen, och det låga per aktie priset återspeglar denna ökade risk för bedrägerier. En annan viktig skillnad är hur öre aktier handlas. Större börser såsom New York Stock Exchange och Nasdaq National Market inte lista öre bestånd, utan har förpassats till sekundära marknader såsom Pink Sheets. Likviditet, ett mått på hur lätt det är att köpa och sälja ett bestånd, är mycket lägre på sekundära marknader än de stora företagen. Bristen på likviditet är särskilt viktigt för handlare penny bestånd, på grund av den låga per aktie priset, är det inte ovanligt för den enskilde att hålla hundratusentals eller rentav miljontals aktier. När likviditeten försvinner, blir det omöjligt att avsluta så stora positioner utan att drastiskt påverka aktiekursen.

Penny bestånd har ett välförtjänt rykte om bedräglig verksamhet, och genom åren en färgglad ordförråd har utvecklats för att beskriva de olika system. En vanlig teknik kallas Front Running eller Pump and Dump . En liten grupp av näringsidkare kommer lugnt köpa en stor aktiepost i en inaktiv öre lager. När deras positioner lastas, börjar de sprida mycket positivt klingande rykten om att företaget i ett försök att driva upp priset. I teorin kommer detta göra det möjligt för dem att sälja till en stor vinst. Det omvända knep, sprider falska rykten i ett försök att pressa ner priset, det så kallade Poop och Scoop .

The sub-$ 1 riktlinje är inte ett hårt och snabbt regel. Efter den stora björnen marknaden från 2000, ett antal legitima, hittade helt rapporterande bolag sina aktier värderas i småpengar. Även tekniskt öre lager, gav stora börser typiskt sådant företag på kort sikt undantag som tillät dem att stanna upp som länge de fortsatte att träffas rapportering riktlinjer som fastställts av SEC.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.