Vad är Index Investering?

Stock index skapades för att spåra resultatet på aktiemarknaden, eller en sektor av marknaden. Köpare som investerar i aktier som ingår i dessa index praktiken index investera. Målet med denna typ av investeringar är att matcha resultatutveckling i ett index.

Stock index är bara listor över bestånden. Folk kan inte investera direkt i ett index. Investerare kan köpa fonder och börshandlade fonder (EFTs) som innehåller alla de bestånd som anges i ett visst index. Det finns en rad vanliga index som investerare vill kopiera i sina portföljer. Dessa inkluderar S P 500 ®, Dow Jones ® Industrial Average, NASDAQ-100 ® och Russell 2000 ®. Investerare väljer det index de vill följa, och hitta en fond som speglar detta index.

Index investera är enklare än att köpa enskilda aktier. Investerare behöver inte fylla någon avancerad analys för att avgöra vilka bestånd som ska köpa. Fonden köper automatiskt de bestånd som anges i indexet.

fonder och EFTs köps och säljs på olika sätt. Placeringsfonder handel över disk och inte är noterade på en börs. Som ett resultat, är en mäklarkonto inte behöver köpa fonder. Aktiefond aktiekurserna beräknas en gång om dagen. Detta pris kallas substansvärde (NAV). Aktiefonder har generellt en minsta investering krav. Eftersom indexet fondförvaltaren inte behöver forskning som lager att köpa, index aktiefonder i regel har lägre driftskostnad avgifter än andra fonder. Vissa fonder som används i index investera debitera köparen en upfront provision kallas belastning . Obelastad fonder finns också tillgängliga som inte har upfront provisioner eller andra försäljningsställen avgifter. är alla EFTs, bland annat för index investeringar, som handlas på en börs som andra bestånd. EFT aktier inte har ett NAV beräknas varje dag. EFT aktiekurserna förändras hela dagen baserat på handelsvolymen. är en mäklarkonto måste köpa EFTs. Börsmäklare provisioner gäller alla EFT trader. Skillnad fondandelar, kan EFTs köpas på marginalen och förbisedda. Investerare kan bestämma det antal aktier de vill köpa. Det finns inget minsta investeringsbelopp köpa EFT aktier som används för index investeringar.

Investerare kan jämföra den årliga kostnaden för fond-och EFT index investera. Varje fond kostnader årliga drifts-och andra avgifter. Dessa avgifter kallas fondens driftskostnadsprocent . Allmänhet, investerare föredrar fonder med lägre kostnad nyckeltal.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.