Vad är Distansarbete?

Distansarbete, även känd som distansarbete, är handlingen att arbeta från en avlägsen plats, vanligen ett hem. Detta görs enkelt med hjälp av olika IT-tekniken som en telefon, fax och Internet. Många telependlare är också ställa upp med resurser webbkonferenser tillåta dem att sitta på kontoret möten via modem och webbkamera, eller åtminstone, ett konferenssamtal. I de flesta fall är distansarbete utrustning som tillhandahålls av bolaget, men det är upp till distansarbetaren ge ett kontorsutrymme utan distraktion. För telecommuter, fördelarna överflöd. Mest njuta av flexibel arbetstid egna timmar, i sin egen takt, så länge alla tidsgränser respekteras. Det finns också möjlighet att arbeta i en pyjamas eller ta pauser som behövs på sköta personlig familjefrågor. Pengar sparas på utgifter såsom pendling, lunch eller mellanmål, kläder och dagis.

baksidan av detta är bristen på kamratskapet, distansarbete kan vara ganska ensam. Genom att gå miste om kontoret skvaller och små möten företag, kan man missa även om viktiga bitar av information. Även om de flesta telependlare jobba utan micromanaging handledare ser över sina axlar, erkänner de också att det är svårt för dem att få en ordentlig översyn när deras arbetsgivare inte kan se dem på en dag till dag. Det är svårt att stå ut i en organisation eller vara en lagspelare när du inte är där varje dag.

Distansarbete inte bara möjligt för en anställd bekvämligheten att arbeta hemma, innebär det också att arbetsgivaren vill spara pengar på vissa omkostnader såsom företag. Dessutom, eftersom telependlare är lyckligare, de är ofta mer produktiva, de kan ägna mer tid åt att arbeta än jobbar motsvarigheter som tenderar att spendera mer tid på lunchraster eller chit-chatting runt kaffebryggare. Frånvaro är nere bland telependlare eftersom sjuka arbetstagare fortfarande arbetar hemma och de lägger i fler timmar eftersom de aldrig lämna sina kontor. Om du lätt distraherad eller vilja förhala, distansarbete kan inte vara ett bra val dig. Om du är driven och inte behöver ständig tillsyn kan det vara ett utmärkt tillfälle. Om du har en väl dokumenterad med din organisation, du är en bra kandidat för distansarbete. Om du har ett rykte om slacking off, dock torde det vara oklokt att kontakta din arbetsgivare om att arbeta hemifrån.

Det finns oftast inget ont i att ta kontakt din arbetsgivare om en distansarbete tillfälle. Forskning och nackdelar och vara beredd att sälja dig själv. Bara lämna ut en del om att arbeta i din pyjamas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.