Vad är Credit Reports?

Kreditupplysning innehåller information om en persons bakgrund och betalningsanmärkningar, och dessa rapporter används för att avgöra om någon är kreditvärdiga. Kort sagt, om du betalar dina lånekostnader sent, ansöka om en konkurs, eller nekas kreditkort, alla dessa punkter kommer att registreras i din kreditupplysning.

Equifax, Trans unionen och Experian är tre stora företag som sammanställer kreditinformation. Dessa företag hålla reda på adresser, inteckning betalning historia, kontroll konton, kreditkort historia och annan liknande information. Också en förteckning över de saldon som du är skyldig på din inteckning samt kreditkort. Om du är en snabb betalare av räkningar, kommer detta att återspeglas i kreditupplysningar. Men om du är ständigt sena med din månatliga inteckning betalning, butik och bank kreditkort, och få en dom mot dig från en rättegång, kommer detta också att visa på din kreditupplysning.

Baserat på din kredit historia , du får en poäng. Denna värdering i praktiken avgör graden av din kreditvärdighet. Det berättar en bank eller långivare vad riskerna är om de ger kredit till en konsument. Till exempel, om din kredit historia visar en utdragen i tid Bill betalningshistorik och låg utestående icke-inteckning, din starka poäng kan du få ett lån med bra ränta att köpa den nya bilen du har spanat in på. En dålig värdering kan resultera i ett totalt förnekande kredit eller lån för att mycket samma bil kan komma med en mycket hög ränta.

För att en långivare och andra fordringsägare att få en kredit rapport konsument måste ge dem tillstånd. Om du har nekats ett lån eller kreditkort och du undrar varför skulle det vara klokt att beställa din egen kreditupplysning. Medan Equifax, Trans unionen och Experian har varit i kreditupplysningsföretaget verksamheten under en ganska lång tid, är de ingalunda ofelbar. Du hittar många misstag och felaktigheter på din rapport och sådana saker kan säkert försvaga din kredit värdering.

Om du upptäcker några felaktigheter i din kreditupplysning ska du meddela de tre stora företagen och förse dem med korrekt information. Om du till exempel, hade en dom mot dig från en bilolycka, men du betalade dom ut, ska du förse företag med en "Release och tillfredsställelse av dom så att de kan ta bort dom från din kredit fil.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.