Vad är Backwardation?

som ett fenomen som uppstår då och då med optioner och terminer, ett tillstånd av backwardation föreligger när platsen eller aktuella priset på en viss vara är högre än prognoserna och terminspriset. Kort sagt är priset på terminer inom en snar leverans månader signifikant mer än det pris som är satt i en avlägsen leverans månader. Här är några faktorer som kan bidra till uppkomsten av backwardation.

Det finns flera faktorer som kan leda till en incident som backwardation med en viss uppsättning framtider. En har att göra med naturligt förekommande händelser, såsom katastrofer med vädret. Orkaner, jordbävningar och torka kan ha en betydande inverkan på både aktuella priser och även beräknade priser för de kommande månaderna. Futures kan förväntas sjunka i värde under en återhämtningsperiod om den huvudsakliga källan till dessa terminer har nyligen drabbats av genom någon form av naturkatastrof. Men om terminer kan hållas på tillräckligt länge för att få igenom återhämtningsperiod, finns det alla möjligheter att perioden av backwardation avslutas och terminer kommer att återuppta en uppåtgående trend i prissättningen.

På samma sätt kan förekomsten av oroligheter eller krig har också en inverkan på den nuvarande och planerade tillstånd terminer prissättning. Långvariga perioder av väpnad konflikt kan hämma uppkomsten av terminspriserna på en lång tid, vilket gör dem oattraktiva för många investerare. Som med naturkatastrofer, terminer som är deprimerad under krigstid ofta blomstra under de första åren efter konfliktens slut. Varje investerare som har råd att hänga på terminsmarknaden under tiden för backwardation ofta märker en utmärkt avkastning under senare år.

Normalt terminsmarknaden tenderar att fungera med ett lägre pris futures priset på plats idag, och med en förväntan om att futures kommer att stiga i värde under de kommande månaderna. Förhoppningen är att den kommande leveransen månaderna kommer att inse ett pris som sakta ökar med varje följande leveranstid eller åtminstone håller en nivå pris. I allmänhet är det inte anses vara ett särskilt gott tecken när det aktuella futures priset väntas överstiga priset för ett par månader på vägen. Investerare tenderar att vilja lasta framtider som verkar vara på väg in ett tillstånd av backwardation, även om detta kanske inte är den mest effektiva strategin på lång sikt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.