Vad är Audit Software?

Audit programvara är en typ av datorprogram som utför en mängd funktioner revision förvaltning. Några av de vanligaste funktionerna databas provtagning, och uppkomsten av bekräftelsebrev för kunder och leverantörer. Det huvudsakliga syftet med sådan programvara är att belysa undantag av data och informera revisorer sannolika fel. Även om graden av svårighet eller enkelhet varierar, funktioner granskningsprogram normalt en icke-formella datorspråk som gör det möjligt för revisorn att hantera data utan behovet av komplexa program.

Även granskningsprogram traditionellt används för att utföra grundläggande räknefunktion, kan det också användas för att hantera mer komplexa revision uppgifter. En sådan uppgift är testning. Det är program som är lämpade för revision stora datamängder, som en revisor kan använda för att analysera data på ett sådant sätt att den interna kontrollen kan effektiviseras och förbättras. En annan uppgift som kan göras med revision programvara är utom kontroll, som ofta anses vara en av de viktigaste aspekterna av kontroller utvärdering. Dessa faktorer kan göra det här programmet en värdefull tillgång för företag med behov av att bearbeta stora mängder data på en daglig basis.

Liknar bokföringsprogramvara är granskningsprogram som vanligen används för att analysera och testa bokföringen . De mål, dock variera beroende på program. Till exempel är vissa program syftar till att granskningar av handlingar, förbereda revisionsrapporter, och skriva ut rapporter undantag. Andra är utformade för att samla bevis, genomföra analytiska tester, och utvärdera den interna kontrollen. Det finns också mer kraftfulla program som kombinerar ovannämnda funktioner i ett enda paket. Det finns många revision programvaror på marknaden. ACL revision Exchange är en av de mest kända produkterna. TopCAATs, ett program som körs i Excel ®, är också på marknaden. När fler användare kommer att upptäcka fördelarna med automatiserade revision, är mer produkter introduceras. Många av dessa lösningar är utformade för att stödja en mängd olika operativsystem, inklusive Windows ®, Mac OS X ® och Linux bland annat.

Audit programvara växer i popularitet bland företag i olika branscher. En orsak kan vara att det kan användas för att analysera och granska data i standard textfiler, liksom tillgång ® databaser och Excel ® arbetsböcker. Beträffande den sistnämnda tillämpningen, många av dessa användare upplever att de kan vara mer produktiva eftersom de kan granska med välbekanta Excel ® mallar. Framsteg inom informationsteknologin har gjort har uppdrag granskning förvaltning, från en dator, mer realistiskt än någonsin tidigare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.