Vad är Alternativ armar?

Alternativ justerbar ränta inteckningar (vapen) är justerbar ränta inteckningar som erbjuder flera olika alternativ för återbetalning till låntagare. Dessa lån är ofta utropat som mycket flexibelt och användbart för människor som försöker köpa en första bostad, särskilt när det gäller personer med inkomster som växer. Men det finns några stora risker för en option ARM som bör övervägas noga innan de bestämmer sig för denna typ av lån. I likhet med andra justerbar ränta inteckningar, räntan på bostadslån förändringar, snarare än att vara fast . Detta innebär att när räntan går ner, så har räntan på bostadslån, men när räntorna stiger, inteckningen räntan också går upp. För att kompensera för förändringar i räntan är betalningarna regelbundet räknas eller "omarbetning" inom bank-tala, vilket innebär att beloppen för avbetalning som kan variera från år till år, och ibland från månad till månad.

Med alternativet vapen har låntagaren en option varje månad. Han eller hon kan göra en ränta endast betalas ett minimum betalning, en 15 år helt amortizing betalning, eller en 30 år helt amortizing betalning. När en låntagare har en tuff månad, han eller hon kan välja att betala det lägsta gårdsstöd och därigenom hålla inteckning i god status. I en bra månad kan låntagaren välja det 30 år helt amortizing betalning, en betalning som är utformad för att hålla inteckning på väg att betalas ut i 30 år. Eller, för låntagare som vill öka det egna kapitalet i hemmet och betala av lånet snabbare, en 15 år helt amortizing betalning kan inlämnas.

Normalt alternativ VAPEN börja med en mycket låg inledande kurs, som håller betalningar mycket låg. För låntagare som inte är finansiella trollkarlar, kan detta göra att inteckning verkar mycket tilltalande, eftersom den månatliga betalningar ser ut som de ska vara enkla att hantera, särskilt om en låntagare bara ser till de minsta betalning hellre än amortizing betalningar. Men när priserna är omarbetade kan låntagare uppleva "betalning chock" som de månatliga utbetalningarna går upp för att kompensera för förändringar i ränta. En av de stora farorna med alternativ vapen är att de tillåter negativa amortering, vilket innebär att låntagaren kan betala mindre än upplupen ränta varje månad, med obetald ränta läggs till kapitalbeloppet balans. Med tiden kommer lånet faktiskt växa , snarare än att bli mindre med de månatliga utbetalningarna. Om en option ARM inte blir en negativ amortering inteckning, får banken omarbeta pris att hålla låntagaren på rätt spår, orsakar en senare hoppa i månatliga betalningar.

Dessa så kallade pick-a-betalning lån kan vara mycket användbart för ekonomiskt ansvariga låntagare som har möjlighet att sitta ner och räkna ut matematik inblandade att se till att de aktivt betalar ner sina bolån. Med utgång vapen kan vara användbart för någon med varierande inkomst, eftersom det ger dem möjlighet att betala av lånet under perioder med hög inkomst, återgår till lägre löner i månader när det finns mindre pengar till förfogande. En viktig sak att tänka på när man tittar på en option ARM är marginalen för lånet, det belopp som banken kan lägga till basräntan. Marginalen av en option ARM kommer att fastställas vid den tidpunkt då lånet utfärdas, medan basräntan kan variera, så den lägre marginalen, desto mindre mottaglig låntagaren vara att räntefluktuationer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.