Hur jag Rebuild Credit?

vidtar åtgärder för att återuppbygga kredit efter att ha gjort vissa ekonomiska misstag eller för att tillfriskna efter en svår tid i livet är en av de viktigaste sakerna du kan göra för att få ditt liv tillbaka på rätt spår. Dålig kredit kommer inte bara att påverka räntorna får du på kreditkort, billån eller bolån, men kan också avgöra vilken skattesats bilförsäkring du betalar, om en hyresvärd att hyra en lägenhet till dig, eller om du anställs för arbete, bland annat. Det första steget du måste ta är att få en kopia av din kredit rapport och ta reda på din kredit värdering-detta kommer att tala om för dig var du måste börja. Din kredit värdering, även känd som Fair Isaac Corporation (FICO) poäng, är ett tresiffrigt nummer som anger potentiella borgenärer en överblick hur stor risk det är att låna ut till dig. Den högsta möjliga poäng är 850, du bör försöka få din FICO poäng så nära du kan. Varje poäng över 760 anses vara en utmärkt kredit poäng. Självklart, desto lägre poäng är, desto värre din kredit historia-det betyder att du måste omedelbart börja vidta åtgärder för att återuppbygga kredit. Det hjälper att veta först hur din FICO poäng beräknas. Det består av fem olika kategorier. Trettiofem procent av poängen är din betalningshistorik, som ser på tid eller försenade betalningar, är 30 procent återspeglas i ditt utestående skuld, 15 procent kontrollerar längden på dina betalningsanmärkningar, och tio procent är de typer av kredit som du använder, som en variant av kontokort, kundkort, personliga lån, eller lån skolan, bland andra, och tio procent har nyligen drabbats av undersökningar av din kredit historia, exempelvis om du har nyligen ansökt om kredit. Efter att veta hur kredit värdering beräknas, blir det enklare att avgöra hur man bygger kredit. Först, kontrollera din kredit rapport för eventuella fel och lösa dem, antingen direkt med borgenären eller med kreditupplysningsföretag. De flesta människor fokuserar på att avlägsna någon negativ information, vilket är viktigt-det är oftast en bra idé, men att hålla sig borta från vinstdrivande "kredit reparation" kliniker, som ofta bedrägerier. Kontrollera i stället med en Consumer Credit Counseling Service som kan hjälpa dig att vidta åtgärder för att ta bort negativ information, betala av saldon och återuppbygga kredit.

Med tiden kommer sena betalningar och negativ information har en mindre inverkan på din kredit värdering. Detta innebär att det är dags att bygga positiv kredit. Försök att hålla ditt kreditkort med under 30 procent av din disponibla saldot, vilket kommer att betyda för långivare att du är ansvarig och som bor i din väg, tillsammans med att hålla din skuld till kredit var dålig. Om du betala av kreditkort med hög ränta och du inte längre vill använda korten, så länge de inte har en årlig avgift, stäng inte kortet-detta ytterligare kan skada din kredit. Stället går bara inte använda den. Försök att göra alla dina betalningar i tid-detta är en av de viktigaste stegen när man försöker bygga kredit. Om din kredit är så dålig att kreditgivarna inte kommer att ge er, öppna en säkrad kreditkort är ett första steg för att skapa kredit historia.

Fordringsägare också titta på hur länge du varit anställd, så om möjligt, inte att ofta byta jobb och platser förändring. Öppna ett lönekonto, och betala hushållets räkningar i tid. Skapa en hushållsbudget kan vara en användbar strategi för att hålla dig på rätt spår. Ombyggnad krediter tar tid, men fördelarna är omätbara.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.