Vad är naturaförmåner?

Naturaförmåner är kompensationer till en anställd utöver det vanliga fördelen med att vara betalt för sitt arbete. Vissa naturaförmåner är ganska standard, såsom att erbjuda några dagar sjuka tid eller betald semester tid. Andra kan vara betydligt större, och mer sällsynta. Ledande befattningshavare i stora företag kan också njuta av naturaförmåner såsom användning av time-share lägenheter, betald fortbildning, användning av ett bolag jet, användning av kreditkortsföretaget rabatterad eller fri hälso-medlemskap klubb, och en betydande del av betald semester.

De flesta som arbetar heltid i USA kunde förmodligen inte klara sig utan naturaförmåner. Till exempel erbjuder sjukförsäkring till anställda, där arbetsgivaren betalar en del av försäkringen är ett typiskt exempel på naturaförmåner. Enligt lagarna i vissa stater, företag av en viss storlek måste erbjuda sjukförsäkring med en spridning av betalning åtminstone en heltidsanställd. Vissa företag undvika detta genom att anställa fler deltidsarbetande.

De flesta företag, dock inse att naturaförmåner som sjukförsäkring bidra till välfärden för sina anställda. När det är möjligt försöker de erbjuda åtminstone delvis rabatterad försäkring till en anställd, även om de inte är juridiskt skyldiga att göra detta. Naturaförmåner som sjuka eller semester brukar vara ganska vanligt också, även om en anställd inte arbetar heltid. Dessa betalas dagar ledigt brukar ha ett tak för dem. Till exempel kan en nyanställd få en veckas semester för att starta, och åtta till tio dagar för sjuka tid för året. Anställda kommer in på högre nivå positioner kan erbjudas större naturaförmåner som incitament för att börja i ett företag.

Faktum är att i områden där det finns en stor efterfrågan på arbetskraft, till exempel vård och undervisning, kan vissa ovanliga extra förmåner erbjuds för att locka anställda. Liten skoldistrikt har fått mycket kreativa i detta avseende, eftersom lärarlöner är fortfarande relativt låg. Några ovanliga marginella fördelar som skoldistrikt har betalats bostad, eller användning av privata sjöar för fiske. Mer sannolikt betalas incitament för att gå med en lärare som anställer bonus, erbjuder sig att finansiera fortbildning så att lärare får högre grad och därmed högre lön, eller erbjuda mentorprogram för nya lärare.

sjuksköterskor behövs verkligen på grund av nya krav på sjuksköterska /patient förhållande. Detta har lett till ovanligt stor uthyrning bonusar, avtal för att betala av studielån för nya sjuksköterskor och generös sjukförsäkring och ledighet paket. Andra områden med höga krav på arbetstagare och låga utbudet på arbetskraft kommer sannolikt att erbjuda de mest attraktiva naturaförmåner paket. Ibland naturaförmåner visar sig vara stort. Till exempel, de stigande kostnaderna för privata sjukförsäkringar gör ofta att få ett jobb med en god hälsa plan högst önskvärt. Program som 401ks kan hjälpa anställda att spara pengar för framtiden. Där jobb ersättningen inte motsvarar kostnaderna för att leva bekvämt, bostadsbidrag, eller bostadsförmån kan ofta vara skillnaden mellan att kunna ta ett arbete och ser på andra håll.

Vissa företag också betala extra förmåner för dem som arbetar natt eller skift swing. Dessa naturaförmåner kan ha karaktären av en 10-30% ökning av oädel betala för att arbeta en icke-standardiserade skift. Detta kallas för en övergång differential och är ganska vanlig inom det medicinska området och inom tillverkningsindustrin.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.