Vad är koppar Futures?

Liksom med andra annan handelsvara, är de som ägnar sig åt att köpa och sälja koppar terminer satsar i huvudsak att det framtida priset på dessa produkter kommer att stiga eller falla. Köparen förbinder sig att betala ett fast pris någon gång i framtiden när en överenskommen kontrakt kommer betalas. Säljaren åtar sig att sälja till det priset. I teorin bedriver koppar terminskontrakt kan minska risken att de som arbetar i metall. Om priset stiger, gör köparen en vinst, eftersom han har ordnat köpa koppar för mindre än den nuvarande takten. Om priset sjunker, är det till fördel för säljaren. I praktiken är dock endast en liten andel av dessa koppar terminskontrakt någonsin faktiskt fullbordas. Koppar terminer spekulanter är alltid redo att köpa upp och sälja dessa kontrakt till andra spekulanter i hopp om att priset på koppar kommer att fluktuera till sin fördel. Således tar de risken och möjligheten för vinst, på sig. Det finns faktorer om koppar som gör det kanske lättare att spåra än många andra råvaror. Eftersom det är en industrial metal mest känd för VVS-fixturer och dess förmåga att leda elektricitet, är nära knutna till byggbranschen. Ju fler bostäder och kommersiella strukturer byggs, desto mer koppar yrkas, vilket driver upp priset på koppar terminer.

Naturligtvis spårar Världen koppar terminsmarknaden inte så enkelt. Kina, till exempel genomfört en byggboom före OS 2008, även då efterfrågan på koppar var krymper i USA och Europa. Dessutom kan produktionen av koppar i viktiga gruvor i Chile, Peru och Sydafrika-alla potentiellt instabil platser-påverkar priset, precis som oljepriset sjunkit när höga produktion skapar ett överskott. En annan unik faktor koppar är att den är idealisk för återanvändning. Detta har utlöst en våg mini brott i USA med koppar kablage i alla dess former som slet ut och säljs vidare, men fungerar också som en broms på ökande priser. Enligt Copper Development Association, är mer koppar återvinns och tas i drift i USA än härrör från färska bryts malm.

Koppar priserna har varit på en stadig nedgång under 2008, en trend som beräknas fortsätta under 2009. Det kommer i sig inte har en dämpande effekt på köp och försäljning av koppar terminer, dock. Frågan om hur långt ner dessa priser kommer att gå ger de nödvändiga mysterium, liksom möjligheten till snabba vinster.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.