Vad är ett förskott?

I en värld av kreditkort, ett förskott är ett alternativ kortinnehavare kan använda för att låna verklig valuta mot den nuvarande balansen. För de flesta användare kreditkort är det belopp i kontanter tillgängliga för ett förskott en liten andel av deras totala kreditgräns. Uttalanden från banken i allmänhet ger två uppsättningar siffror: kreditgränsen och förskott gränsen.

Ta emot ett förskott kan helt enkelt vara en fråga om att använda ett kreditkort i närmaste bankomat. Många elektroniska banktjänster maskiner erbjuder kreditkort användare möjligheten att ett förskott. Så länge det begärda beloppet inte överstiger den nuvarande gränsen förskott, för ATM eller andra elektroniska banktjänster maskin borde göra verklig valuta. Om beloppet av den kontanta förskott överstiger den nuvarande gränsen, kan ATM underlåta fortfarande pengar utan också elektroniskt flagga utbytet. En obehörig förskott kan hanteras på samma sätt som köp över kreditgränsen.

Även i en värld där betal-och kreditkort har nästan ersatt kontant, finns det fortfarande vissa tjänster och leverantörer som kräver omedelbara kontantbetalningar. Som tecknar ett personligt lån för en relativt liten mängd kontanter kan visa sig vara dyrt och betalkort kan bara erbjuda det för närvarande finns i en spar-eller lönekonto. Under en kontant nödsituationer, såsom att betala självrisken på akut tandvård eller ett besök till veterinären, det bästa alternativet kan vara att ta ut ett förskott mot balansen mellan ett kreditkort.

Använda en alternativ förskott kan visa sig vara dyrt, så det är alltid bäst att utforska andra betalningssätt innan ådra sig mer skulder. Pengar som vunnits genom ett kontant förskott kommer att läggas till balansen skulden till banken, som omfattar räntebetalningar och andra finansiella avgifter. Ränta på några oprioriterad kreditkort kan uppgå till 23% ibland, som snabbt kan sluka upp några fördelar med ett kontant förskott. Detta är anledningen till konsumenterna bara skulle låna tillräckligt med pengar för att lösa sina ekonomiska skyldigheter och göra ett seriöst försök att betala tillbaka eventuella förskott snabbt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.