Vad är ett eko Bubble?

ett eko bubbla är en situation som uppstår efter en huvudsaklig bubbla på kraschar aktiemarknaden. Vanligtvis efter detta inträffar finns det en kort, men tillfällig, post-bubble rally som äger rum inom ett par dagar efter kraschen. Detta rally kallas ett eko bubbla eftersom det vanligen inte är lika uttalad eller så länge som originalet bubblan, vilket liknar ett eko.

Ekot bubbla sker som investerare fortfarande försöker ta reda på vad som händer med marknad krasch. De måste besvara ett antal frågor. Är detta en tillfällig situation som orsakats av fel på ett företag? Finns det en reflexmässig reaktion panik som är baserad på känslor, inte en god affär? När kommer marknaden reda ut sig? Eftersom investerarna brottas med dessa frågor, måste den normala verksamheten fortsätter. Vissa, antingen genom egen dag handelsbruk eller kanske genom en finansiell rådgivare, tror att de ser möjligheter. Bestånd som såg ut som en dålig värde innan en krasch plötsligt ser betydligt bättre till ett lägre pris. Så det finns spekulanter att engagera sig i att köpa händelsen som orsakade ett eko bubbla. Detta köpa åtgärd sporrar lager högre tillfälligt eftersom efterfrågan ökar. Men i en verklig eko bubbla, priserna återfå aldrig vad de ursprungligen hade kommit, åtminstone inte på kort sikt. När en olycka sker, kan det vara en period av ihållande, långsammare tillväxt, men detta är inte en bubbla. Detta är en normal marknad beteende.

Post-bubblan rallyn hända i nästan samtliga fall. När IT-bubblan kollapsade under 2001, det var ett kort rally, men det drogs tillbaka. NASDAQ, vilken dragen tech-tung lager, vid ett tillfälle nådde mer än 5000 poäng. Det sjönk snabbt till en nivå på cirka 3. 500 sedan studsat tillbaka till mer än 4000. I oktober 2002, botten NASDAQ ute på 1. 110 poäng. Mellan mars 2001 och oktober 2002, fanns det stora förluster, och inte så många vinster, vilket alla blir eko bubblor. Sedan dess NASDAQ har långsamt börjat att bygga upp, men inte alls i den takt det gjort så under bubblan år.

Ett eko bubbla är i allmänhet ganska lätt se. Den har en tydlig utgångspunkt direkt efter en stor förlust på marknaden, följt av en slutpunkt där förlusten kommer nästan vara lika med eko bubblans vinna, men det kan vara mer eller mindre. Medan NASDAQ, under dot-com-bubblan, är ett gott exempel, kan alla andra marknader har även efter rallyn bubbla.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.