Vad är ett andra hem?

fritidshus är fastighetsbestånd där ägaren innehar egendomen för en begränsad tid varje år. Det är inte ovanligt att andra hem att fungera som en tillflykt under helgen eller som en plats att tillbringa semester under sommarmånaderna. Det finns en rad fördelar i samband med att äga ett andra hem, bland annat skattelättnader och en möjlighet att skapa en investering för kommande år.

Köpa en andra bostad ofta följer samma allmänna mönster som med en primär bostad. Investeraren arrangerar finansiering, ofta en inteckning med en lokal utlåning. I vissa fall kan finansiera ett andra hem uppnås genom att arbeta med en inteckning företag att skapa paketlösning där fastighetsägaren sätter inteckning för primär bostad och den andra bosatt hos samma långivare. I utbyte får långivaren erbjuda husägare en mer konkurrenskraftig ränta på lån för båda egenskaperna. Det är viktigt att notera att medan ett andra hem är ofta som ett fritidshus, är det normalt inte används som hyresfastigheter. Målet med en hyra hem är att placera hyresgästerna i huset på ett mer eller mindre permanent basis, ägaren har inga konkreta planer att bo i hemmet. Men det innebär inte att ägaren inte kan generera några intäkter genom att hyra andra hem för korta perioder, exempelvis under en helg eller en vecka här och där under hela året. Beroende på gällande skatteregler, kommer denna typ av verksamhet påverkar inte status av egendom som ett andra hem. Däremot är det en bra idé att kontrollera med en skatteexpert för att avgöra om detta är fallet i ditt land.

Många väljer att behålla ett andra hem som ett skatteavdrag. I många nationer, husägare få betydande skattelättnader i samband med inteckningsbeloppet betalning årligen på fastigheten. Beroende på den övergripande strukturen för ägarens ekonomi, kan dessa avdrag vara tillräckligt för att förhindra ägaren från att placeras i en högre skatteklass och på grund av ytterligare skatter som följd.

Tillsammans med de skatteförmåner, ett andra hem är en bra investering för framtiden. Om man antar att värdet på förvaltningsfastigheter uppskattar tiden, är ägaren kan sälja andra hem senare i livet för en betydande vinst. Pengarna insåg från investeringar kan bidra till att göra pensionsåren mycket bekväma och mildra eventuella oro över att behöva klara sig på en begränsad inkomst.

Samtidigt som det finns ett antal ekonomiska fördelar förknippade med att äga ett andra hem, det finns också andra fördelar. En andra bostad ligger i landet, på en sjö, eller på stranden kan vara en idealisk plats att fly till när trycket i vardagen blir överväldigande. Möjlighet att komma bort från daglig stress och SLUTA i en vänlig och trygg miljö kan göra det lättare att komma tillbaka till vardagen efter en helg eller några dagar och kunna vända sig nödvändiga uppgifter med en positiv attityd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.