Vad är en obligation rabatt?

En av verkligheten att köpa och sälja obligationer är obligationen rabatt. Huvudsak är obligationen rabatten en fast procentsats eller belopp som skall dras från det faktiska inköpspriset på obligationen, baserat på det aktuella marknadsvärdet. Bond rabatter utgör en betydande möjlighet att bygga upp en personlig portfölj, beroende på det förväntade resultatet av obligationen. Det kan finnas flera anledningar till varför en metod med en obligation rabatt kan vara en fullträff för den aktuella Bondholder. Ett scenario har att göra med oro över förändringar i obligationens par. Om det finns en stark känsla av att bandet kommer att sjunka i värde av någon anledning, kan obligationen innehavaren väljer att sälja obligationen till en rabatterad ränta som kommer att återfå den ursprungliga investeringen i obligationen, och kanske ge en liten vinst. Den rabatt Bond pris säkerställer alltså att investeraren inte förlorar pengar på investeringen, även om det ursprungliga förväntade vinsten av transaktionen inte kommer att passera. En obligation rabatt kan också genomföras som ett sätt att höja operativt kapital eller finansiella resurser för att möta ett oförutsedda kostnader. I situationer av detta slag kan Bondholder välja att sälja obligationer som ett rabatterat pris, vilket ökar chanserna för att höja de medel som krävs under en kort tid.

Corporate Raiders kan också välja att utfärda en anmälan om en obligation rabatt när likvidera tillgångarna i ett bolag som förvärvats i ett fientligt övertagande. Återigen är det viktigaste målet för rabatten att lasta av tillgångarna i en relativt kort tid, och skapa vinst som realiseras från att sälja verksamheten. Så länge det slutliga priset på obligationen rabatt är tillräckligt för att göra en vinst för Black Knight, flytten anses vara en sund finansiell strategi.

Obligationen rabatt ger köpare med möjlighet att ta upp några bra erbjudanden. Generellt obligationer som köps till underkurs kommer så småningom att ge en rimlig uppskattning av värdet, vilket gör dem till en idealisk konservativ investering för personer med resurser för att köpa och behålla dem på lång sikt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.