Vad är en indisk Penny?

En indisk öre avser något av en cent mynt som präglades i USA mellan 1859 och 1909. Dessa mynt bära lik chefen för Frihetsgudinnan bär befjädrade huvudbonad. Eftersom huvudbonad liknade de som traditionellt bärs i indianska kulturer, blev känd för mynt med de indiska öre eller Indian Head cent. James Barton Longacre krediteras med att komma upp med utformningen av myntet, medan han var anställd som gravör vid Philadelphia mynta. Omkring 1,85 miljarder indiska pennies präglades under hela sin 50-åriga livslängd.

Trots det stora antalet av dessa mynt som präglades ursprungligen relativt få överlever. På grund av detta, alla indiska penny är värt att minst $ 1 US-dollar (USD), så länge den dagen kan läsas, liksom myntverksmärket om det finns någon. Myntvärden, i allmänhet, bygger på en kombination av sällsynthet förlagan och dess skick. Naturligtvis är detta fallet med de flesta collectibles, men mynt villkor mätas på grundval av en standardiserad skala betecknas med bokstäver och siffror. Ett mynt i perfekt skick, betecknas som MS-65, är den mest önskvärda, men andra mynt i mindre orörda skick, såsom VG-8 eller G-4, kan ändå vara värdefull, vilket är fallet med de indiska öre. Den mest värdefulla typen av indiska öre 1877 frågan. Oavsett orsaken vid den tidpunkten mycket få 1877 indisk pennies präglades-färre än en miljon, faktiskt. Denna brist, och det faktum att mycket få 1877 pennies har hållits i gott skick, ger myntet vad är den i särklass högsta värdet av alla indiska öre. En 1877 penny i mycket bra eller VG-8 skick kan säljas för över $ 400 USD.

För näve fem år av den indiska öre serien gjordes mynt upp till 88% koppar och 12% nickel. Det är ett föga känt faktum att det här myntet var känd faktiskt som en "nickel" på grund av nickelhalt. Detta var tiden före utfärdandet av de fem centsmyntet vi vet idag som nickel. 1864 ändrades legeringen blandningen till 95% koppar, medan de resterande 5% som består av tenn och zink. Detta minskade effektivt myntets vikt med mer än en tredjedel. Denna legering har använts under många år därefter, men ändrades senare övergavs till förmån för koppar-fzb 1982.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.