Vad är en diskonteringsränta?

Discount priser kan identifiera två olika typer av finansiell verksamhet. En gemensam användning av termen har att göra med den ränta som privata banker betalar till United States Federal Reserve System i utbyte för lånefinansiering. Den andra tillämpningen av termen har att göra med den avgift som köpmännen betala för att behandla betalningar med kreditkort som en del av affärslivet.

När det gäller en Federal Reserve diskonteringsränta, diskonteringsräntan processen låter banker och andra finansiella institutioner som kan få lån från Federal Reserve i en takt som anses vara mycket konkurrenskraftiga. Denna utvidgning av en diskonteringsränta har en inverkan på två olika sätt. Den omedelbara effekten är att den gör det möjligt för finansiella institut att föra över en del av de besparingar till sina kunder.

Men kan en förlängning av en diskonteringsränta via Federal Reserve har en långtgående konsekvenser för investerare och funktionen av olika investeringar marknader. Obligationsmarknaderna tenderar att reagera på förändringen av diskonteringsräntan, eftersom tillgänglig räntor har en direkt inverkan på önskvärdheten av Bond inköp. Medan börsen är mindre känsliga för förändringar i den direkta skattesatsen är det fortfarande möjligt för en förändring av skattesatsen att påverka resultatet för bestånden av olika företag som bedriver handel på börsen. När det gäller köpmän, har diskonteringsräntan att göra med den avgift som tillämpas varje gång en handlare gör en kund för att använda ett kreditkort för att betala för varor eller tjänster som erhållits. I de flesta fall är avgiften en fast procentsats av transaktionen. Varje större Kreditkortsutgivaren avgör exakt procentsats som tas ut per transaktion.

Det är möjligt för handlarna att få en rabatt på standard och vanliga procentsats som tillämpas på varje transaktion. Diskonteringsräntan är ofta förlängs baseras på omsättningen av att handlaren genererar med kreditkort processorn i fråga. Det innebär att stora detaljhandelsföretag eller andra företag som i hög grad använder för inköp kreditkort alternativ har möjlighet att få betalt snabbare och med mindre kostnad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.