Vad är en direkt Rollover?

Direkt rollovers är transaktioner att flytta tillgångar i en typ av ålderspension eller pension planerar en liknande kvalificerad pensionsplan. Genom att gå med en enkel transaktion att utföra denna uppgift, är det möjligt att inte behöva betala skatt på några medel som samlats i den ursprungliga planen, eftersom det faktiskt inte någon Utbetalning sker till enskilda som omfattas av villkoren i planen. I själva verket har den enskilde att göra väldigt lite för att verkställa en direkt rollover, annat än tillåta överföring från ett plan till ett annat. Ett vanligt exempel på en direkt välta uppstår när en person väljer att lämna en nuvarande arbetsgivare för att ta en position med en annan arbetsgivare. Varje pensionsfonder samlat på sig under den plan som drivs av den tidigare arbetsgivaren skall betalas ut med en angiven tidsperiod. Den tidigare anställde har huvudsakligen två alternativ: att få en kontant utbetalning av några medel i planen eller rulla balansen över till en ny pensionsplan.

Om beslutet är att få en kontant utbetalning, måste den enskilde räkna de medel som inkomst i de flesta fall. Detta innebär att intäkterna mottagits som kontanter är föremål för beskattning och kommer att räknas som en del av alla intäkter för aktuell skatt period. Däremot innebär ett beslut om att göra en direkt välta den enskilde inte får omedelbar nytta av återstoden av den pensionsplan och balansen är inte räknas som löpande inkomster. Genom att gå med direkt rollover alternativet, fortsätter den enskilde att spara till pensionen. Saldot på kontot är inte skattepliktigt, eftersom den enskilde inte får de medel för omedelbar användning. Istället intäkterna fortsätter att sparas till pensionering år och inte kommer att bli föremål för beskattning tills medlen dras tillbaka efter pensioneringen senare år. Väljer detta alternativ inte bara bevarar belopp i pension, men också minimerar möjligheten att den person som utför en högre skatteklass, ett fenomen som ibland händer när är pengar optionen utnyttjas.

Även om de medel som en direkt välter är inte föremål för beskattning, måste rulla över verksamheten rapporteras till skattemyndigheter som äger rum i en given skatteperiod. Detta bidrar till att säkerställa att övergången till en ny kvalificerad pensionsplan ägde rum, och att den enskilde inte fick någon skattepliktig inkomst av transaktionen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.