Vad är en Treasury Note?

En statsobligationer, annars känd som en T-Note, är en typ av säkerhet som utfärdats av Förenta staternas regering i det enda syftet att finansiera statsskulden. Det är en mycket populär form av investeringar, eftersom det anses "riskfria". Detta beror på skuld och ränta kan betalas ut genom andra faktorer, såsom en föränderlig ekonomi, höja skatter, trycka mer pengar och minska de offentliga utgifterna. Enkelt uttryckt står USA så låg risk för störningar att köpa värdepapper från U. S. Department of the Treasury anses allmänt som en bra strategi.

T-Notes, en av fyra typer av statspapper, utfärdas i 2, 5 och 10-åriga. Räntebelopp uppkommer till en fast ränta och i sex månader steg till förfall är nådd. Räntan är också kallad avkastning, eller kupongräntan. T-Notes beskattas federalt, men inte lokalt eller av staten. Om till exempel en investerare köper en $ 5,000 US dollar (USD) tvååriga statsobligationer med en avkastning på 4,5 procent, kommer investeraren att erhålla en betalning på $ 225 USD per halvår. När lånet förfaller, kan investeraren löser in dem för $ 5,000 USD.

Säljs i steg om $ 100 USD, T-Note verkliga värde är inte direkt proportion till sitt nominella värde, utan snarare på marknaden och dess avkastning. Minsta investering är $ 1,000 USD och kan gå upp till $ 1 miljon USD. I noncompetitive budgivning är gränsen 5 miljoner dollar, eller upp till 35% av det ursprungliga erbjudande på auktion.

Avkastningen av en statsobligationer bestäms under auktionen köp. I en noncompetitive bud accepterar en avkastning tanke på auktionen. Ett konkurrenskraftigt bud tillåter köparen att ange den avkastning som han eller hon är villig att acceptera, men budet är inte garanterat att godtas. Man kan köpa en statsobligationer från regeringen, en bank eller ett mäklare. Konsumenten får behålla dem eller sälja före mognad. När en statsobligationer förfaller, är konsumenten som betalas för T-Note's ansikte värde. Innan du köper en statsobligationer, bör du bestämma om du kommer att göra det konkurrenskraftigt eller noncompetitively. Konkurrerande anbud kan endast köpas via bank och mäklare, inte regeringen, som bara tar noncompetitive bud. Banker och mäklare acceptera noncompetitive bud, dock.

Om du vill köpa direkt från regeringen, måste man öppna ett konto på TreasuryDirect (endast privatpersoner) eller Legacy Treasury Direct. Budgivning sker online.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.