Vad är en Land Mortgage?

Ett land inteckning är en typ av hypotekslån som används för att köpa mark eller ett parti, i motsats till en struktur som har byggts på en tomt. Köpare av rå markköp vanligtvis mark med avsikt att utveckla den eller inrätta en struktur. Tomt bolån skiljer sig från inteckningar för strukturer eftersom ur synvinkel av en bank, är mark en mindre säker investering. Om någon betalningsförsummelser i ett land inteckning kommer banken att vara kvar med en tom tomt som kan vara svår att sälja.

Normalt banker har olika krav på mark inteckningar. Få ett land inteckning kan kräva en högre procentsats av försäljningspriset som en handpenning, så att låntagaren har betydande kapital i landet. Låntagaren kan också vara tvungna att köpa försäkringar för hypotekslån eller att offra en annan form av säkerheter för att stödja lån, till exempel en fastighet på en annan plats. Ett annat bekymmer med ett land inteckning är möjligheten att bygga vidare på eller på annat sätt utnyttja marken. Bankerna anta att något kommer att göras med den tomma marken, annars fastigheten inte skulle generera någon avkastning för ägarna. Vissa banker kommer ej låna pengar tills skiftet har inspekterats och köparen kan behöva bevisa att marken är säkert för att bygga, att den områdesindelning bygglov och tillstånd för vatten, avlopp, septisk och andra tjänster kan erhållits. Underlåtenhet att erhålla detta bevis kan sätta ett land inteckning i fara. Ansvar kan också bli ett problem, eftersom människor som blir skadade på ledig mark kan kräva skadestånd från ägaren, vilket vissa banker att kräva att rå marken vara inhägnad eller på annat sätt kontrolleras av säkerhetsskäl. Det finns några klara fördelar för ett land inteckning. Mark är ofta mycket billigare än ockuperade delarna, vilket återspeglar det faktum att stora investeringar behövs för att göra fastigheten användbar. Att köpa mark gör det också möjligt för människor att bygga en struktur för att deras exakta specifikationer, snarare än att tvingas arbeta med en befintlig struktur. Det kan också vara möjligt att köpa ett stort parti till låg kostnad, för människor som vill öppna ytor runt sina hem.

Om folk köpa mark som en investering, avser sälja det senare, betalar ofta kontant snarare än att försöka få ett land inteckning. Förvärvade marken för odling kan också behöva betalas kontant, vilket återspeglar det faktum att jordbruket inte kan generera en betydande avkastning på marken, särskilt i områden där fastighetspriserna är höga och mark är knapp. Organisationer som köper mark för att behålla öppna ytor, grönområden och parker kan också tvingas att betala för sina inköp av kontanter från banker som är på sin vakt att förlänga en inteckning i en fastighet som ligger i träda.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.