Vad är en Collateral lån?

En säkerheter lån kallas även för lån med säkerhet. Det är ett lån från en bank eller annan finansiell institution, där i utbyte, kan borgenären sälja det som erbjuds för säkerhet om lån är obetalda. En säkerhet lån erbjuds ofta till en lägre ränta än ett lån utan säkerhet, eftersom det finns en garanti för återbetalning skall låntagaren standard på lånet. En säkerhet lån kan använda olika saker för att få lånet. Ofta människor använder aktier eller obligationer för att skapa en säkerhet lån. De kan använda sitt ägande i fastigheter, där en del av kanske ett hem, eller en bit mark, inrättas som säkerhet. Om låntagaren defaults, måste han sälja fastigheten för att betala tillbaka lånet, och långivaren har rätt att sälja fastigheter också, även om endast en del av det fulla värdet tillhör dem. I dessa fall skulle en långivare sälja hemmet, och ger den tidigare ägaren de pengar som inte erbjuds på säkerheter. En säkerhet lån kan också baseras på förväntade säkerheter, liksom den förväntade avkastningen på skörden, eller på en investering. Ibland kan man använda egendom som högt värderad smycken som säkerhet, eller andra högt värderade varor. Det är sällsynt, eftersom de flesta säkerhet lån är baserade på papper tillgångar eller fast egendom.

Om de säkerheter som ställts minskar i värde och standardvärdena låntagaren, han eller hon kommer fortfarande att vara ansvarig för att betala tillbaka beloppet till vilken säkerheten bedömdes tidigare. Till exempel lånar en person $ 100. 000 på ett hem med samma värde. Om hemmet minskar i värde, säger till $ 75,000, måste låntagaren betalar fortfarande tillbaka hela beloppet, som styrs av villkoren för säkerhetens lånet. Om en låntagare har fallerat på säkerhetens lån, hans eller hennes hem kommer att säljas. Kommer dock att låntagaren skyldig fortfarande långivaren $ 25. 000. Detta kan kräva att låntagaren sälja mer ägodelar eller gå i konkurs.

I de flesta fall kommer folk att inte låna till hela värdet av ett innehav som erbjuds som säkerhet för att undvika de omständigheter som beskrivs ovan. Stället är säkerheten lån vanligtvis endast en del av det fulla värdet av ett innehav, eller av papper handel som aktier och obligationer. Människor med ett antal högt värde, fastigheter eller aktier och obligationer kan naturligtvis få större säkerhet lån. Men med några lån, är det bäst låna bara vad man behöver, eftersom räntorna fortfarande kommer att innebära en högre återbetalning än den faktiska lånade pengar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.