Vad är en Aktiesymbol?

USA använder ett kortnamn som en identifieringskod för ett visst bestånd eller fondsparande. Det skulle vara jämförbar med en persons personnummer. Kortnamnet används främst för beställningar hos mäklare eller utreda ett visst bestånd och kan placeras köra längst ner på alla finansiella TV eller Internet-skärmen. Detta kortnamnet system för aktier och aktiefonder i börsnoterade bolag och företag. Termen ticker härstammar från ljudet av maskinerna läsradsläge för att göra. Den moderniserade system som nu visar bokstäver eller siffror för att identifiera ett visst bestånd eller en fond.

Systemet visar enkelt om en aktie eller fond är handel högre eller lägre för tillfället, och hur mycket. Investerare använder dessa ticker system för att följa sina investeringar och göra lämpliga beslut om när att köpa eller sälja ett värdepapper. p

brev används för att identifiera varje enskild bestånd eller fondsparande. Dessa brev kan vara en förkortning av namnet på den utfärdande eller en mnemonic att utlösa Corporation eller dess produkt. Till exempel är "T" kortnamnet för AT T (American Telephone Telegraph), som företräder "telefon". Anheuser Bush använder mnemonic "BUD" för sitt varumärke öl och Amazon. Com använder "AMZN. "

Standard and Poor's (S P) utvecklade kortnamnet att standardisera systemet. Tre bokstäver som associeras med ett lager med NYSE (New York Stock Exchange), fyra bokstäver anges aktien handlas på NASDAQ (National Association of Securities Dealers Automated Quotation system), eller AMEX (American Stock Exchange). Tickersymboler med fem bokstäver enligt NASDAQ och AMEX bestånd med mer än en fråga. Symboler med fem bokstäver som slutar med X erkändes som i fonder. OTC (Over the Counter lager) och Pink Sheets inte är faktiska utbyten, men de följer traditionen kortnamnet.

I juli 2007 började Security and Exchange Committee (SEC) som tillåter företag att behålla sin ursprungliga symboler vid byte börser. Tidigare var de tvungna att anta en ny ticker att stanna i samarbete med lämpliga börsen. Denna förändring har varit effektivt i att hålla kontinuitet i ett bestånd med sin historia men det är inte längre möjligt att med en enda blick som utbyter ett bestånd tjänar på.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.