Vad är en Affinity Bedrägeri?

Affinity bedrägeri hänför sig till olika bedrägerier förevigas på en grupp människor som är specifikt kopplade till varandra genom ras, religiös bakgrund, yrke, familj, kön eller ålder. Den person eller personer vidmakthålla affinitet bedrägeri utnyttja dessa kopplingar, och med gemensamma drag hos en särskild grupp, skapa ett system som är mest tilltalande för den gruppen. Slutmålet för den brottsliga är att stjäla pengar från deltagarna, och det är en olycklig och vanligt förekommande i många delar av världen. Det finns olika typer av samhörighet bedrägeri. Till exempel en brottsling kan vända sig till de anhöriga till människor som har dött i väpnade tjänster. Han då kan värva donationer på uppdrag av ett monument till att omfatta alla sina namn. Naturligtvis kommer en sådan monument aldrig byggas. Denna typ av samhörighet bedrägerier har förekommit ganska ofta i USA, speciellt efter eller under krig. Brottslingar spela på en känslomässig karaktär begäran och kan ta tusentals dollar i donationer för falska eller fiktiva monument. Det är en av den värsta formen av bedrägeri, eftersom man medvetet utnyttjar det lidande dessa människor. En annan typ av samhörighet bedrägeri innefattar vad som kallas en Ponzi system. Detta erbjuder en investeringsmöjlighet till en specifik grupp, och i början, lönar det de första investerarna en stor summa pengar. Ponzi ränksmidare mål sedan andra att begära mer pengar. Tidig investerare kan dra nytta men uppmuntras att investera mer, och senare investerarna oftast har alla sina pengar stulna.

Avkastningen kommit ur ett bankkonto som reserverats för detta ändamål och har egentligen aldrig resultatet av ett verkligt investering. En Ponzi system slutar om de inblandade människorna fångas, om misstanke om systemet växer och bromsar investeringar, eller om ränksmidare "kör" med vilka pengar de har samlat in. Detta behöver inte nödvändigtvis vara affinitet bedrägeri, men ofta, de kriminella kommer att inrikta sig på en grupp för att säkra nyinvesteringar för att de vill ge denna specifika grupp "en rast som de förtjänar. " En annan form av samhörighet bedrägeri är baserad på pyramidspel. Människor gör en nyinvestering, kanske går bra, och sedan ombeds att rekrytera andra. "Övriga" tenderar att vara vänner och familj eller affärsbekanta. Personer i toppen av pyramiden får pengar för att rekrytera andra, och varor eller tjänster som säljs eller erbjuds är nästan aldrig av något större värde. Den riktiga pengar ligger i avgifter folk betala för att komma in på systemet. Toppnivå folk i systemet gör en procentandel av inte bara sina egna anhängare, utan också varje person sina rekryter värvning. Botten investerare berättade historier om fantastiska belopp som skall göras, men tenderar att göra mycket litet eller inget.

För att undvika affinitet bedrägeri, alltid kontrollera bevis för människor som ber om pengar. Ta inte den personens ord för det eller sina kreditivbrev till nominellt värde. Var misstänksam mot företag som inte nämner vilka produkter de säljer och ger dig en stor säljpresentationen först på vilken typ av pengar du kommer att göra. Var särskilt försiktig om en investering ladorna enorm avkastning först, vilket verkar orimligt att investerade medlen. Lita aldrig på en person som erbjuder dig en "deal" på en investering på grund av din etniska, sociala, religiösa eller omständigheter affärer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.