Vad är beräknad ränta?

flesta lån och instrument investering består av två huvudsakliga komponenter, amorteringar och räntor. Principal hänvisar till det lånade beloppet eller investerat och intresse är en ränta betalas eller erhållas, baserat på en procent av kapitalbeloppet. Vissa lån och investeringar, dock har ingen förklarat intresse. I dessa fall kan beskatta myndigheterna placera en räntesats och justera huvudsakliga detta. Beräknad ränta är den ränta som faktiskt inte har betalats, men anses ha betalats av en statlig myndighet.

Skatt koder hela Europa har reviderats sedan 1980-talet för att behandla begreppet beräknad ränta. I vissa fall blir denna skattepliktig för mottagaren och avdragsgill av betalaren. I Österrike, skatte-koder kan tillskrivas eget intresse att kunna användas av företag för att sänka beskattningsunderlaget. Hong Kong erkänner beräknad ränta, men inte skatt eller tillåta att de används till avdrag. I USA är beräknad ränta bedömas mot icke räntebärande finansiella instrument såsom originalreservdelar rabatt obligationer, band obligationer och nollkupongobligationer. Dessa köps betydligt under det nominella värdet och mogna till pari. Om en person i en högre skatteklass, vore det bra för honom att bara betala skatt på obligationen på förfallodagen, med den lägre kapitalvinster skattesats. Internal Revenue Service (IRS) kommer inte att tillåta detta potentiellt positiva uppfattning och behandlar dessa obligationer som räntebärande genom att tillämpa beskattningsbara beräknad ränta. På detta sätt är en del av vinsten beskattas årligen som vanlig inkomst.

Samma ståndpunkt intas med personlig, näringslivet och hypotekskrediter. Återigen kan det vara fördelaktigt för en säljare att höja sina försäljningspriser och erbjuda en låg ränta så att han kan dra nytta av en lägre skatt. För att förhindra detta, kräver IRS att en tillämpliga federala Rate (AFR) skall tillämpas på alla lån på sex eller flera månaders löptid. Den AFR publiceras varje månad, och bestämmer det minsta intresse som bör tilldelas olika typer av lån och fordon investeringar.

Om en person charges mindre än AFR, den ränta som borde ha tagits ut bestäms med hjälp av federala kurs. Detta är det belopp som mottagaren fordran som inkomst. Om de räntor som betalats betraktas som ett avdrag, t. ex. ett företag lån eller egendom inteckning, som är det belopp som betalaren kommer att visa på sin inkomstdeklaration. Skillnaden mellan den faktiska räntan och beräknad ränta kommer att dras från den huvudansvarige för noteringen. Till exempel, om en person får ett ettårigt, noll intresse lån på $ 20. 000 US dollar (USD), sina lån kommer att justeras för skatt för att visa både kapitalbelopp och ränta. Om AFR för denna typ av lån är 10%, då $ 20,000 USD återbetalning kommer att omklassificeras som huvudman betala $ 18. 182 dollar och en ränta på $ 1. 818 USD. Lånet skulle betraktas som betalas i sin helhet, men långivaren skulle vara skyldiga att rapportera beräknad ränta som inkomst. Om lånet ränta betraktas som ett skatteavdrag skulle låntagare anspråk på en $ 1. 818 USD avdrag.

I vissa fall kan en person vilja att låna ut pengar till ett barn eller annan familjemedlem för litet eller inget intresse. Även om det finns några undantag för små lån i USA, dessa family lån omfattas också imputerad regler intresse beskattning. För att förhindra oförutsedda ekonomiska konsekvenser, är det lämpligt att konsultera en skatterådgivare professionell innan du köper den här typen av lån.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.