Vad är Starter Kontroller?

När en ny bank kund öppnar ett nytt kontonummer, henne eller hon ofta får en liten leverans av generiska kontroller, allmänt känd som startmotorn kontroller . Starter kontroller innehåller sällan något av kundens personliga information, men de kommer att innehålla alla checkkonto s routing information som behövs för bearbetning. Den nya Kontoinnehavaren kan behöva fylla i de områden som normalt tryckt med hans eller hennes personliga adress, telefonnummer, körkort nummer och andra identifieringsuppgifter. är Starter kontroller anser banken att vara omsättningsbara instrument, inte annorlunda än den anpassade tryckta kontroller kunder beställer vid ett senare tillfälle. Men många mottagare av startmotorn kontroller får vara försiktig med att acceptera dem som betalningsmedel, särskilt om kontrollen numret är lägre än ett visst antal, typiskt 300. Eftersom ett checkkonto kan vara mycket nya och kunden inte kan ha startat regelbundna bankpraxis, finns det en risk att de uppvisade kontroll skulle studsa på grund av icke-tillräckliga medel. Vissa handlare har särskilda strategier inte acceptera starter kontroller från okända kunder.

Denna ovilja att acceptera vissa starter kontroller innebär inte den nya kontoinnehavaren är dömd för alltid, dock. Många människor med ett antal starter kontroller använder dem främst för regelbundna betalningar, t. ex. elräkningar, hyra och lån. Företag som tar emot en stor mängd kontroller regelbundet är i allmänhet mindre oroade över att Starter kontroller kommer att returneras för otillräckliga medel. När en leverans av förrätt kontroller har uttömts, är kunden att beställa skräddarsydda kontroller som innehåller alla de väsentliga routing och personlig kontaktinformation. Några starter kontroller inte ens har förtryckt check nummer, så att användaren måste vara särskilt aktsam om att skriva och spela in kontroller i ordning. Den nya tryckt kontroller bör ha sekventiell kontrollera siffrorna, men det kan finnas ett gap mellan det antal de senaste Starter kontrollen och den första tryckta check.

Starter kontroller kan fortsätter att ha det "nya bil lukt" för att kontrollera kontoinnehavare, men det är allmänt bättre att vänta veckor på en ny uppsättning tryckt kontroller för att komma fram samtidigt som räkningar och andra ekonomiska förpliktelser förblir obetalda.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.