Vad är Program Trading?

Program handel avser transaktionen av stora mängder av flera lager, vanligen av datorer. Den kan omfatta en mängd olika portfölj strategier. New York-börsen har fastställt program för handel med särskilt som en handelsstrategi där minst 15 aktier med ett marknadsvärde på minst $ 1 miljon US dollar (USD) handlas. Ordet "program" i programmet handel hänvisar inte nödvändigtvis till ett datorprogram, utan snarare till en förutbestämd uppsättning åtgärder som består av en handelsstrategi. Program handel kan man föreställa sig, enkelt uttryckt, som handel en hel portfölj på en gång, istället för ett lager i taget. I vissa fall, program yrken omfattas av vissa bestämmelser för att säkerställa att De kommer inte att bidra till instabilitet på marknaden. Dessa typer av affärer är inte särskilt välkänd, men de är föremål för kontroverser ändå. Detta beror på uppfattningen att programmet handel är ofta boven i dramat för stora, plötsliga rörelser i aktiekurserna, speciellt nedåtgående rörelser. Det finns många som ser programmet handel som skurken i dramat för börskraschen 1987, särskilt för den stora ökningen av priserna som föregick den. Den ökade användningen av datorer på Wall Street som en del av aktiehandel har bidragit till att göra program för handel med lika populärt som det har blivit, och har skapat ännu fler sätt att tjäna pengar. Ett av de sätt på vilket detta skett är att stora fonder finna det lönsamt att bedriva handel som bryts upp i bitar, snarare än att göra en stor handel på en gång. Detta kan låta som ett avsteg från programmet handel stil, men i verkligheten är helt enkelt en variant av den, vilket minskar dess inverkan på marknaden.

Hedgefonder och aktiefonder ofta engagera sig i denna ändrade typen av Program handel. Om till exempel vill en familj av fonder att ta stora positioner i en viss grupp av bestånd, passar den definition av ett program handel. Men att placera en stor handel i många lager på en gång skulle orsaka marknadspriserna svänga vilt uppåt för att tillgodose den plötsliga ökningen av efterfrågan.

Detta inte bara skulle motverka syftet med att släppa ut sådana yrken, men det skulle sannolikt förvirra marknadsaktörer också. Använda datorprogram för att styra dessa transaktioner, stora fonder ökar i stället sina positioner under loppet av dagar eller veckor, att undvika en stor effekt på marknaderna för de bestånd som de köper. Detta driver fortfarande priset för dessa bestånd upp, men inte så mycket eller så snabbt som annars skulle hända.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.