Vad är Price Skimming?

Pris skimming är ett affärs-teknik som innebär att laddningen ett högt pris för en produkt när den släpps i början, och gradvis sänka priset över tiden. Målet med denna praxis är att se till att priset matchar konsumenternas vilja att betala, generera vinster för företaget både över tiden och på kort sikt. Den "skimming" är en referens till en fas i mjölkbearbetningsanläggningar som grädde upprepade gånger mellanmjölk från toppen, vilket ger mjölk med en stadigt lägre smörfetthalt mycket som priset skimming skapar en ständigt billigare produkt. Det finns ett antal skäl för företag att använda priset skumma, utöver den enkla önskan om vinst. En av de mest grundläggande drivkrafter är viljan att ta igen investeringen involverade i produktutveckling före konkurrenterna slå till marknaden och göra höga priser ohållbar. Om exempelvis ett företag som utvecklar en helt ny och innovativ produktutveckling, kan man spendera mycket pengar i processen för att utforma och saluföring, och den vill återfå dessa pengar snabbt för att göra produkten lönsam. En annan anledning innebär konsument psykologi. Många människor fäster vissa värden till högt prissatta produkter, inklusive lyx, exklusivitet och kvalitet. Genom att släppa en produkt med ett högt pris, skickar tillverkaren ett meddelande till prestige-medvetna konsumenter, se till att de kommer att flockas för att köpa deras produkt. Redan som priset sjunker, kommer människor att fortsätta att associera dessa värden med produkten, skapar en stabil efterfrågan.

Pris skimming är starkt beroende av tidiga användare som är villiga att betala ett högt pris att vara den första att få en ny produkt. Eftersom produkten sprids bland dessa tidiga användare, kan producenten lägre långsamt priset som folk blir mindre villiga att betala topp dollar för produkten. Helst ska de producenten upp konkurrensen med de oundvikliga konkurrerande produkter ut av andra företag. Utbud och efterfrågan på produkten kommer även att vara stabil över tiden.

Manipulering av prissättning är en känslig verksamhet, eftersom ett företag måste kunna balansera bevis om konsumenternas psykologi och riktningen på marknaden när de fastställer ett pris för en ny produkt. Företagen måste också följa lagar som generellt begränsar prismanipulation på grund av konsumentskyddet. Men många nationer inser att företagen har rätt att försöka återfå investeringar, och därmed priset skimming kan tolereras som en legitim affärsverksamhet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.