Vad är New York Pizza?

New York pizza benämns ofta som den ursprungliga amerikanska pizza, sedan den första pizzeria öppna var på Manhattan. Detta är den berömda Lombardi's grundades av Gennaro Lombardi 1905, som fortfarande har en utmärkt och hängivna fans idag. New York Pizza dock krediteras till Lombardi's anställda, Antonio Totonno Pero, som öppnade sin egen restaurang 1924 på Coney Island. Det som gör New York-pizza unik är dess ultra tunn stil. Faktum är att folk kan lägga skivor av pizza när de äter det eftersom skivor är ganska stora. Ett annat inslag i denna typ av pizza är enkelhet, en bra skiva eller paj kan komma endast toppad med ost och pizzasås, men du kan säkert få andra pålägg på den om du vill.

anhängare av New York-pizza peka på flera andra skillnader och funktioner i de ursprungliga amerikanska pizza. Jordskorpan, men tunn, bör inte knäckt tunn eller krispigt, och det enda ost du ska använda är mozzarella. Hög gluten bröd mjöl brukar vara det bästa valet för de flesta pizza beslutsfattare att skapa den här stilen, och recept skorpan är särskilt enkel: en blandning av jäst, salt, mjöl och vatten.

Lovers i sann New York-stil kanske också hävdar att pizza är inte sant "New York" om det inte använder sig av New York offentlig vattenförsörjning. Vissa anser att det vatten som används är lika viktigt som alla andra beståndsdelar. Såvida du skickar ditt vatten från New York City, kunde du inte göra New York pizza någon annanstans på jorden, enligt purister. En annan aspekt av betydelse är att använda gammalt tegel eller sten ugnar för att baka pizzor, som många hävdar ger sin speciella smak till dessa pizzor. En märkbar skillnad mellan äkta New York-pizza och standard kedjan leverans pizza är stor. Hela pajer tenderar att vara ungefär 18 inches (45,72 cm) i diameter. Detta kan tyckas hopplöst stort om jordskorpan inte var så tunn, även om vissa pizzerior säkert göra denna storlek regelbundet som ett "familjens storlek. " Många restauranger också är glada att kunna sälja en del av pizzan om du inte vill köpa en Hela paj.

Även pålägg än ost och mozzarella är frivilliga, äta kryddor med denna typ av pizza är ganska standard. Typiska tillägg, som vanligtvis finns tableside att krydda din pizza, inkludera röd paprika flingor och parmesanost. Kryddblandningar med oregano och vitlök makt kan även tas på många restauranger.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.