Vad är Kontrollera tvätt?

Kontrollera tvätt är en ganska okomplicerad men effektiv form av bedrägerier som en legitim kontroll information raderas kemiskt eller elektroniskt, så att en brottsling att skriva om beloppet på checken och betalningsmottagarens namn. Även om det kan vara något försvar som elektroniska bläck och dolda vattenstämplar att skydda sig mot sådant bedrägeri, kolla tvätt fungerar eftersom många mottagare acceptera den kontroll som till nominellt värde på grund av legitimitet signatur. Eftersom rudimentär metod för kontroll tvätt kan lätt skada ett papper kontroll, dock många lurendrejare ruin fler kontroller än de kan kontanter.

Processen att kontrollera tvätt är inte särskilt svårt, trots att resultaten kan variera. I en typisk drift är en legitim kontroll prepped för kontroll tvätt genom att placera ett skyddande sigill under signaturen linjen. Detta kan vara en låg tejp eller klistermärke. Kontrollen sedan hålls med tänger och placeras i en kastrull vanligtvis innehåller aceton (nagellacksborttagare), thinner eller blekmedel. Den kemiska lösningen löser många typer av bläck finns i standarden kulspetspennor. När bläcket från kontrollen har lösts upp fullständigt, är kontrollen hängde upp lufttorka. Resultatet helst, är en undertecknad blank check, vilket con artist kan skriva så att de passar hans eller hennes behov. En populär metod för att erhålla legitim kontroll för kontroll tvätt är att köra genom stadsdelarna och i hemlighet kontrollera utgående postmeddelandet i Curbside brevlådor. Lön kontroller och Bill betalningar är särskilt populärt mål bland kolla tvätt entusiaster. Sofistikerad lurendrejare har känt att bära bärbara datorer, laminering maskiner, skannrar och hög-skrivare slut på sitt fordon som tillåter dem att skapa falska identifieringar För att kunna ta partier av tvättade kontroller. Det största problemet med kontrollen tvätt bedrägeriet är att skapa en verkligt blank check. Bläcket som finns i en standard blå kulspetspenna lätt bort med aceton, men svart bläck kan vara problematisk. Experter säger gel pennor med svart bläck ger det bästa skyddet mot kontrollera tvätt, eftersom gelen bläck motstår kemisk färgborttagning och innehåller pigment som genomsyrar fibrerna i kontrollen själva. Kontrollera tvätt är inte lönsam för con artist om de kontroller som ser ändrade eller blekt ut.

Ett sätt att skydda sig mot hotet om kontrollen tvätt är att byta från blått till svart bläck när du skriver kontroller, och att använda en gel penna när så är möjligt. Ytterligare säkerhetsåtgärder inkludera ta dina räkningar och andra utgående post som innehåller kontroller direkt till ett postkontor eller offentliga brevlåda. En personlig postlåda med lås kan också avskräcka obehöriga från att stjäla din post, men du kanske inte kan använda brevlådan för utgående brev. Invest in kontroller innehållande bedrägeribekämpning element som elektroniskt bläck, dolda vattenstämplar eller microprinted linjer som inte kan göras en fotokopia eller skannade klart.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.