Vad är Källskatt?

en källskatt är en summa pengar dras direkt från pengar du normalt betalas oftast av arbetsgivaren, men ibland av finansiella institut, eller om du är lycklig nog, från en stor jackpot i ett lotteri. För grundläggande lönecheck, använder arbetsgivaren källskatt att betala skatt till en regering. I USA kan detta innebära arbetsgivare inne skatter att betala Internal Revenue Service, och i stater där det finns en skatt på inkomst, får arbetsgivare använder också en källskatt att betala statliga skatter. Pengar är dessutom inne att lämna bidrag till social trygghet. I USA, både federal och delstatlig källskatt tenderar att bli beror på två faktorer: hur stor inkomst du gör och hur många undantag som du tar. Om människor inte känner sin årslön kommer att kräva att de betalar mycket i skatt, i synnerhet om deras inkomst ligger under fattigdomsgränsen, kan de kräva maximalt antal undantag i syfte att minska belopp tagna från deras lön. Detta sätt att de har tillgång till de flesta av sina pengar direkt, snarare än att behöva vänta till slutet av året att begära återbetalning av betalda skatter.

Alternativt människor kan höja sina undantagsnumret om de har nya anhöriga för att stödja, eller om en make förlorar ett jobb. Å andra sidan kan ta alltför många undantag innebär att när du lämnar in din skatt i slutet av året kommer du att hamna på grund av statliga pengar. Även om du ofta får ta så många undantag som du vill, är detta inte alltid försiktig. Om exempelvis en make arbetar som frilansare, och den andra maken arbetar för ett företag, kanske du kan kompensera en del av de skatter som betalas av frilansare (inklusive sociala inkomst) genom att hävda ett lägre antal undantag. Mer pengar kommer att hållas inne för att betala skatt, men du skulle kunna hamna på grund litet att ingenting i skatt på frilansare makens inkomst i slutet av året.

Normalt kontraktsanställd personal och frilansare inte betala kupongskatt . Det är deras ansvar att utkräva sin inkomst i slutet av året och göra nödvändiga betalningar. Det är klokt att göra en uppskattning av din skatt för året och avsätter pengarna för att betala årets skatter slut. Förmånen för kupongskatt dina egna skatter är att du kan släppa dessa pengar till ett sparkonto och tjäna lite intresse. Andra akten en kvartalsrapport skatt rapport och förskottsbetalning skatter för att se till att de inte hit med en stor ansökan om utbetalning i slutet av året.

För riktlinjerna om hur många undantag bör du göra anspråk på att betala rätt skatt, din bästa insats i USA är att antingen tala med en välinformerad lönesumma anställd eller din personalavdelning. Du kan också ringa Internal Revenue Service eller din statlig skatt styrelsen att uppskatta den bästa antal undantag att hävda eller låta göra förskottsbetalningar skatt om du frilans. Kom ihåg att allt förändras om din löneökningar. Kontrollera alltid tillbaka med någon av de ovan nämnda källor för att se om du ska ändra din undantag. Många arbetsgivare låter dig ändra undantag när som helst, eller på månadsbasis.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.