Vad är Currency Trading?

Valutahandel är den största marknaden i världen. Det beräknas att mer än 2 triljoner dollar US dollar (USD) handlas varje dag. Jämför detta med New York-börsens dagliga transaktioner på cirka 50 miljarder dollar, och man kan se att storleken på valutahandel marknaden överstiger alla andra aktiemarknader i världen tillsammans. är Bruket av valuta handel också vanligen kallad utländsk valuta, Forex eller FX för kort. Alla valuta har ett värde i förhållande till andra valutor på planeten. Valutahandel använder köp och försäljning av stora mängder valuta att utnyttja förändringar i de relativa värde till vinst. Det finns två skäl till det relativa värdet av en valuta fluktuerar. Den första är på grund av en "riktig" marknad: som investerare utifrån eller besökare önskar köpa saker inom ett land, de tvingas konvertera sina inhemska valutan till valutan i det land där de köper. På samma sätt som pengar lämnar landet, måste folk säljer sin valuta till utländsk valuta de kommer att behöva spendera eller investera utomlands. Den andra gäller för valutaförändringar är spekulation. När investerarna tror att en viss valuta kommer att agera starkt eller svagt, kommer de att köpa eller sälja detta. Denna spekulation kan få drastiska konsekvenser på nationell valuta, och därmed på ett lands ekonomi. Under East Asia krisen 1997, exempelvis, som nationer i Asien började inför ekonomiska nedgångar, används spekulanter valutahandel att realisera enorma vinster, och i många analytiker uppfattning bidragit till att förvärra problemet.

Valutahandel har många verkliga fördelar jämfört med aktiehandeln liksom börsen. Spreaden för valutahandel är extremt låg, vilket gör kostnaden för en aktör mycket låg också. Volatiliteten på valutamarknaden är extremt hög, vilket innebär att en näringsidkare kan generera enorma avkastning på en viss börs. Förhållandet mellan flyktighet och spridning är ungefär 500:1 för valutahandel marknaden, jämfört med 100:1 även för den mest idealiska av bestånden.

Tills nyligen den valutahandel marknaden var stängd mycket små investerare. Banking konglomerat och stora multinationella företag var de viktigaste anläggningsmaskiner av denna marknad. Under de senaste åren har dock ny teknik öppnat dörrarna till investerarna av alla ränder. Det är svårt att missa de enorma nytta för denna "nya" marknad för den enskilde investeraren högre avkastning med låg risk eftersom samma mängd kunskap om marknaden har en mycket liten nackdel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.