Vad är Credit Monitoring?

Credit övervakning är en finansiell tjänst som erbjuds till människor som är oroade över bedrägerier och identitetsstöld. När någon använder kredit övervakning, en byrå håller ett öga på den personens kreditupplysning och finansiell verksamhet, letar efter tecken på att obehörig aktivitet pågår. På ett sätt skulle kredit övervakning anses vara den stegade upp version kontrollera sin kredit rapport en eller två gånger om året: i stället för kontroll var sjätte månad, ett kreditinstitut kontrollorgan kontrollerar hela tiden.

finansiella experter oense om effekten av kredit övervakning. Vissa personer anser att sådana tjänster är mycket värdefull, eftersom medan de inte kan förhindra bedrägeri, kan de fånga den tidigt, innan det ballonger till ett stort problem som kan kräva månader eller år att åtgärda. För människor som varit utsatta för bedrägerier i det förflutna, kan kredit övervakning också vara ett användbart verktyg för säkerhet, få folk att känna sig mer bekväm. Motståndarna hävdar att kredit bevakningstjänster vanligtvis inte göra något som konsumenten inte kan göra, och att de kan missa vissa typer av bedrägerier. När någon beställer kredit övervakning, de tjänster som erbjuds kan variera. Vissa organ håller bara ett öga på personens kreditupplysning, letar efter kontrollampa förändringar såsom förekomsten av nya konton, eller en uppkomst av ovanlig utgifterna vanor. Andra tjänster kan korshänvisningar, söker alla uppgifter i samband med en persons namn eller ID-nummer, så att bedrägliga redovisning anges även om de inte dyker upp i en kreditupplysning.

medvetenhet om det faktum att människor rutinmässigt tillgång egna kreditupplysningar har bedragarna mer försiktiga. Stället för att öppna ett konto med alla någons information kan en tjuv använda ett falskt namn och adress och en riktig identitetsnummer. Kontot kommer att godkännas eftersom den är kopplad till en verklig identitet, men kontot får inte visa upp en kreditupplysning, eftersom namn och adress inte stämmer överens. Denna typ av konto kan slinka igenom sprickor vid en kredit kontrollorgan till insamling verksamhet börjar och kontot spåras tillbaka till personbeteckning kopplas samman.

Banker ofta erbjuda kredit övervakning deras beskyddare, vanligtvis mot en avgift, även om det ibland kredit övervakning är gratis med top-tier konton. Det är också möjligt att använda sig av ett kredit kontrollorgan självständigt. Identitet bedrägeri och skydd tenderar att ge mer uppmärksamhet än en grundläggande kredit övervakningsplan, eftersom det handlar om det aktiva arbetet med förebyggandet av identitetsstöld, snarare än bara passiv övervakning av kreditupplysningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.