Vad är Corporate Credit?

bankvärlden är en överenskommelse mellan ett företag och en leverantör eller långivare som tillåter bolaget att förvärva något av värde nu och betala förvärvet vid en senare tidpunkt. De förvärvade varor och tjänster som kan omfatta allt från finansiella lån till råvaror för produktion och tillverkning. Företag fungerar ofta med hjälp av bankvärlden snarare än att förlita sig på inköp som görs för en strikt kontantprincipen.

I vidaste bemärkelse, är bankvärlden mycket likt enskilt kreditengagemang. I båda fallen, långivare och fordringsägare utvärdera det allmänna tillståndet för den sökande, och avgöra om förlängning av kredit kan ske med en rimlig förväntan om återbetalning. Således säljare som säljer varor och tjänster som kan utnyttjas av en viss verksamhet kommer att titta på den ekonomiska styrkan av organisationen, nuvarande försäljningsvolym och de allmänna kreditvärdighet för företaget, och avgöra om och hur mycket kredit för att förlänga.

På samma sätt, banker och andra finansiella institut utlåningen kommer att undersöka det totala skattetrycket styrkan hos ett företag innan man utvidgar någon typ av lån. Över tid kan denna process bli något enhetliga som bolaget bygger upp ett gott rykte som låntagare hos det långivande institutet. I vissa fall kan företaget anses värdig att ta emot en kredit som kan utnyttjas vid bedömning av bolaget.

I världen av idag, stort sett alla verksamheter oavsett storlek är beroende av åtminstone någon sorts bankvärlden för att fungera. Krediten kan vara i form av mottagande varor för försäljning, med betalningsvillkor som är trettio till nittio dagar från tidpunkten för mottagandet. I andra situationer kan bankvärlden vara i form av löpande krediter från säljare som tillåter bolaget att betala av saldona under en längre tid. Med enskilda krediten, är det viktigt att använda bankvärlden klokt i syfte att ständigt förbättra den övergripande kreditvärdering av företaget.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.