Vad är Asset Finansiering?

Asset finansiering är ett sätt att få en kredit genom att använda en eller flera tillgångar som säkerhet för en förlängning av krediten. Eftersom tillgångarna måste vara fria och klara av eventuella skulder, liksom föremål för snabb avveckling, kan de inte säljas eller överlåtas medan kredit är i kraft. Här är lite information om tillgången finansiering, och hur företag kan välja att använda denna metod för finansiering.

Medan nästan alla typer av materiella tillgångar kan användas för att strukturera en linje tillgång finansiering av krediter finns flera typer av tillgångar som tenderar att användas frekvent. Kundreskontra balanserar ofta anses vara en stor tillgång att använda som säkerhet intresse. Erhålla lån mot lager, som färdiga produkter som finns till hands, kan också vara ett hållbart alternativ, eftersom denna typ av tillgångar är lätt säljbar. Ett annat exempel är att använda en del av fastighet eller utrustning som har upprätthållit ett värde som är ungefär den mängd som arbetar fall begärs i tillgången finansieringsstrategier. Det finns flera goda anledningar att undersöka tillgången finansiering. Ett företag som vill expandera genom att köpa utrustning eller egendom kan tänkas vilja använda tillgången finansiering så att den sammanlagda beloppet snabbt, utan att gräva i det operativa kapitalet. I händelse av att bryta ett förhållande med en chefstjänsteman som blir nödvändig, kan tillgången finansieringen snabbt leverera kontanter för att finansiera en utgång paket utan att störa företagets kassaflöde. I vissa fall kan en tillgång finansiering typ av lånet ha en mindre ränta än befintliga företagslån. Under dessa omständigheter, betala av lån med högre ränta och gå med tillgång finansiering är säkert i det bästa för företaget. En av fördelarna med tillgången finansiering är att det rör sig mycket lite tid att slutföra. I huvudsak har långivaren inte helt enkelt att kvalificera värdet på den tillgång eller tillgångar som kommer att användas för säkerhet och kontrollera att tillgångarna tillhör låntagaren. När dessa två punkter är riktade till belåtenhet långivaren kan finansieringen förlängas omedelbart. Dessutom tenderar tillgång finansiering ske utan så mycket struktur som traditionella företagslån. Detta kan vara till stor hjälp, i att långivaren och låntagaren har förmåga att anpassa tillgången finansiering till fördel för båda parter.

Som en tredje incitamentet är företaget kan skapa en kredit med hjälp av resurser som är klara för omedelbar försäljning, som säkerligen kommer att innebära att finansieringen återbetalning kan ske i enlighet med villkoren i avtalet. När det gäller att hantera en oväntad situation eller tillfälle, kan tillgången finansiering vara en utmärkt lösning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.